Čokoláda domácí
Domácí čokoláda potěší malé i velké. Připravujeme ji hlavně na Vánoce, ale i v průběhu celého roku, když na ni dostaneme chuť. Pokaždé si ji můžete připravit jinak, pro nespočet chuťových variant použijte to, co máte rádi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 141 kJ / 5 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,00 g |
Tuky | 331,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 960 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 579,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoláda domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz7p
Moje poznámka
Čokoláda domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz7p
Nejnovější recepty
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 3 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 4 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírový langoš
dduss před 59 sekundami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
AndreaMachacova před 8 minutami
Krůtí guláš
Lastovia před 15 minutami
Kvasnicová polévka s vajíčkem
Kajkajak před 35 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
anavob před 47 minutami
Hrušková marmeláda
Dada20 před 51 minutami
Kuře po indicku
humlovatereza před 1 hodinou
Rajčatová omáčka na těstoviny
Bohunka37 před 2 hodinami
Gnocchi s cuketou, rajčaty a bazalkou
sazovitz před 2 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Hanis před 2 hodinami
Tématické fráze:
čokoláda recept,
čokoláda do formiček,
recept na čokoládu,
čokoláda do formiček recept,
jak udělat čokoládu,
domácí bílá čokoláda,
recept na čokoládu do formiček,
recept čokoláda,
jak uvařit čokoládu,
domácí bílá čokoláda recept,
recepty čokolada,
jak se děla čokolada,
domácí bila čokoláda recepty,
recept čokoláda do formiček,
výborná domácí čokoláda recept,
domacicokolada,
výborná domácí čokoláda,
cokolada recepty,
jak se vaří čokoláda,
domácí čokoláda bílá
Suroviny:
cukr moučkový,
tuk ztužený,
kakao,
moučka bramborová,
cukr moučkový,
tuk ztužený,
mléko sušené
Komentáře (26)
Já se vám tedy rozhodně smát nebudu
To, čemu vy říkáte křupání, mně přijde jako "písek" v čokoládě a z tohoto důvodu se domácí čokoládě, i v čase vánočním, vyhýbám jako čert krucifixu
Cukru je tam totiž tak velký podíl, že i kdyby byl použit jiný než 100%ní ztužený tuk, tak se cukr v malém procentu vody v tuku obsažené nerozpustí a nerozpustí i kdyby sám chtěl...; ...ale to patří k takto dělané čokoládě
Všichni říkáte, jak máte domácí čokoládu výbornou. Budete se mi smát, ale dělala jsem ji několikrát a měla jednu velikou chybu: křupala. Asi se nerozpustil dobře cukr nebo co. Chtěla bych se zeptat, co jsem udělala špatně. Jakou dělám chybu? Zkoušela jsem i jiný recept a stejně, čokoláda mi prostě křupe.
Taky hrudky....Nebyla chyba,že jsem použil máslo?
Těším se na fotku