Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 528 kJ / 1 082 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,15 g |
| Tuky | 16,09 g |
| Vláknina | 59,25 g |
| Cholesterol | 357 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 7,93 g |
| Sacharidy | 145,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku.
Krok 2: Brambory očistíme a také oloupeme.
Krok 3: Připravenou zeleninu nakrájíme na hrubo.
Krok 4: Uzené maso můžeme nakrájet velmi ostrým nožem na malé kousky nebo ho také nastrouháme.
Krok 5: Všechny suroviny dáme do větší misky a přidáme celé vejce, sůl, pepř a utřený česnek. Pořádně promícháme.
Krok 6: Na závěr zahustíme hladkou moukou. Do směsi můžeme přidat i čerstvě nasekané bylinky, na jaře např.: mladé lístky kopřivy. Kedlubňáčci tak budou pikantnější.
Krok 7: V pánvi rozehřejeme vrstvičku oleje (olej můžeme zaměnit sádlem) a lžící nabíráme směs kterou klademe do rozpáleného tuku. Ihned lehce rozplácneme.
Krok 8: Smažíme při mírné teplotě z obou ztran dozlatova.
Krok 9: Po usmažení placky klademe na talíř s ubrouskem který obsahuje přebytečný tuk.
Krok 10: Podáváme samotné, s tatarskou omáčkou nebo se syrovou zeleninou.
Zveřejněno 22. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubňáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLpQ
Moje poznámka
Kedlubňáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLpQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
brambory,
maso uzené,
vejce,
mouka hladká,
česnek,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (8)