Grilované plněné vepřové řízky

Suroviny 4 porce

4 vepřové řízky z kýty
olej
mletý pepř
sůl
20 g másla
60 g salámu
2 vejce
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nádivka: Salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a umícháme řidší nádivku. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželku.

  2. Vepřové řízky odblaníme, rozklepeme do šířky, opepříme, poklademe nádivkou, přeložíme na půlky, okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami na závitky. Řízky potřeme olejem, vložíme do misky a necháme 1-2 hodiny odležet.

  3. Osušíme je, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu potřeného olejem a opékáme 3,5-4 minuty. Obrátíme je, potřeme olejem a stejnou dobu opékáme na druhé straně. Poté dopékáme asi 2 minuty.

Poznámka od kuchařky

Vhodná příloha je bramborová kaše a kompot.

Komentáře k receptu Grilované plněné vepřové řízky

Tématické fráze: nádivka do řízku grilovaný řízek plněný vepřový řízek plneny veprovy rizek recepty grilovaný vepřový řízek veprove rizky grilovaný salám grilovaný mletý řízek řízek grilovaný plněný grilovaný řízek plněné stehení řízky jehla na plněni kobližku vepřové řízky recepty