Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený kokosový suk

Kokosové suky jsou dodnes pouťovou cukrovinkou, kterou děti milují. Přitom jejich domácí výroba je tak jednoduchá! Můžete použít i různá potravinářská barviva nebo zůstat u klasiky, kterou vám nabízíme.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby tuhnutí

20 min (20 min příprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 996 kJ /
2 389 kcal
Bílkoviny54,00 g
Tuky192,00 g
Vláknina43,50 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 425 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy89,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme kokos, sušené mléko a kondenzované slazené mléko. Propracujeme rukou, směs se bude trochu lepit. Můžeme si ruce namočit ve studené vodě nebo pomazat olejem, případně poprášit sušeným mlékem. Krok 2: Oddělíme zhruba 1/3 hmoty a vpracujeme do ní kakao. Obě hmoty dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Krok 3: Na mikroténovou fólii rozprostřeme bílou hmotu, z kakaové hmoty uděláme váleček a dáme doprostřed bílé hmoty. Spojíme pomocí mikrotenu do válečku. Dáme znovu do lednice zatuhnout. Krok 4: Krájíme až po vychlazení a ztuhnutí pilkovým nožem na řezy. Váleček můžeme ještě před krájením posypat strouhaným kokosem a poprášit sušeným mlékem, aby se tolik nelepil.

TIP: Jak se vyrábí turecký med

Zveřejněno 21. 12. 2008

Poznámka autorky Merylas

Dělala jsem z poloviční dávky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nepečený kokosový suk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5AW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nepečený kokosový suk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5AW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivetca: Děkuji za vyzkoušení. :-K

ujela mi ruka se sušeným mlékem, lepilo jen trošku :-D<3

Zdravím, myslíte, že by bylo možné místo sušeného mléka použít sušené dětské mléko např. Hami co dělám synovi?

Miquel: Děkuji za nádherné foto:-K

srettka: :-K Děkuji :-8

Miquel:wau, tys to dal jak sám profík:yes: super a děláš skvělý fotky, takže dvakrát super:yes::yes:

Přidávám foto, jestli to nevadí. Dělal jsem skoro stejně, jen jsem rozdělil hmotu na tři stejné části a tu třetí jsem obarvil rozmixovanými jahodami. Fotopostup zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

:-p:-p:-p Dobrý ale hrooooooooooooooooooooooooooozně sladký.

Polpik, tolik smajlíků nemám pod žádným receptem:-)) Ale pokud opravdu chutnalo, tak jsem moc ráda:-K

je to fakt bomba ta chut je uzasna a to ze se to hodne lepi to ktomu prece patri stoji to za to je to proste:-)):-D:-K:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-D:-D

Olgo, spíš bych skladovala v lednici nebo nějakém chladnějším místě. A u nás se sní tak do těch 3 týdnů. Dělám těsně před vánočními svátky, jinak v průběhu roku je nedělám.:-K

chci se zeptat,vydrží suky i venku? Nebo dáme radši do ledničky?:-)jaká je trvanlivost?

neni zac;-) je to fakt vyborny,vsem chutna:yes:

Dnes jsem dělala. Mně se to lepilo příííšerně, ale výsledek stojí za to. Použila jsem levnější variantu a místo sušeného mléka jsem použila sušenou smetanu do kávy. Bodík:yes:

Tématické fráze:
kokosový suk, recept na kokosovy suk, kokosový suk recept, sojový suk recept, recept kokosový suk, nepečené kokosové cukroví, recepty kokosový suk, cukroví kokosový suk, recept na sojový suk, domácí kokosový suk, kokosovi suk, nepeceny kokosovy kmen, sójový suk, kokosový suk ze salka, kokosový váleček, kokosové válečky, vánoční cukroví nepečené, barevný kokosový suk, suk, nepeceny kokosovy suk

Suroviny:
kokos strouhaný, mléko sušené, mléko kondenzované, kakao, kokos strouhaný, mléko sušené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu