Kokosové cukroví

paajus Kuchařka:

Cukroví , Pečené 8 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

240 g hladké mouky
100 g kokosu
100 g práškového cukru
200 g másla
4 g kakaa
2 žloutky
práškový cukr
vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny zpracujeme a vzniklé těsto dáme odpočinout do chladna na nejméně dvě hodiny.

  2. Poté těsto rozválíme, (válím vždy jen z malé části těsta, protože se to dost lepí) a vykrajujeme různé tvary. Nebo je možné dělat z těsta rohlíčky nebo tyčinky (odpadne problém s válením).

  3. Vše klademe na plech, na který jsme si dali pečící papír a necháme zase asi dvě hodiny odpočinout v chladu.

  4. Pečeme zvolna (asi 20 minut) a hotové, ještě teplé, obalujeme ve směsi práškového a vanilkového cukru.

Poznámka

A chce to nechat alespoň jeden den odležet. Chutná to pak mnohem lépe.

Milujeme to jako druh sušenek ke kávě nebo k čaji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kokosové cukroví

  • kllara kllara

  • Elii Elii(neregistrovaný)

    Vyzkoušeno... báječné cukroví :-K:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vánoce, Vánoce přicházejí!!:-)) Ivulinko, máš pravdu, bude to dřív, než se nadějeme:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • paajus paajus(autor receptu)

    Dělávám to tak na těch 150°C.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Zvolna je teplota 120-150°C.

    Odpovědět

  • eevza eevza

    můžu vědít co je to z volna:-?:-Djá se omlouvám ale nikdy přesně nevím na kolik by to asi tak mělo být a než bych na to přišla:-Oto by stálo asi hoédně plechů:-D;-):yes:

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    To vypadá opravdu svěle:yes:.Zapíšu si recept na vánoce.A máme stejnou váhu:-))

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Miluji vše v čem je kokos. To mi připomíná, že za 3 měsíce budou Vánoce...
    Pěkné fotečky a bodík už letí.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo