Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s bešamelem

Jednoduchá těstovinová jídla uvítáme na běžné ale i pracovní víkendové dny. Výživným pokrmem se pak mohou stát tyto lahodné zapečené těstoviny. Ty doplňuje bešamelová omáčka a kousky kuřecího masa se šunkou. Nahoře nesmí chybět vrstva sýra.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 161 kJ /
3 624 kcal
Bílkoviny163,64 g
Tuky106,57 g
Vláknina25,10 g
Cholesterol 465 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,24 g
Sacharidy491,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, překrojíme ji napůl a nakrájíme na půlkolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Kuřecí maso a šunku nakrájíme na kousky. Krok 2: Na pánvi v rozpáleném oleji orestujeme nejprve cibuli, potom přidáme žampiony. Krok 3: V mezičase uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu. Poté je scedíme a necháme vychladnout. Krok 4: Kuřecí kousky zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Krok 5: V rendlíku rozehřejeme máslo na bešamel. Zasypeme jej moukou, osmahneme a zalijeme studeným mlékem. Důkladně rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Nakonec přidáme smetanu a necháme povařit. Krok 6: Do bešamelu přidáme orestované kuřecí maso, šunku, žampiony a cibuli, promícháme a krátce provaříme. Krok 7: Přidáme předem uvařené těstoviny a vše promícháme. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 8: Těstoviny nasypeme do zapékací mísy (nebo pekáčku). Posypeme strouhaným sýrem a poklademe kousky másla. Vložíme do trouby. Krok 9: Pečeme v troubě asi 20 minut dozlatova.

TIP: Gratinované pokrmy

Zveřejněno 3. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Těstoviny s bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9y3

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Těstoviny s bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9y3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Moc dobré, dělávám podobně, někdy i se zeleninou :-K

Toto jidlo jsem se naučila delat v Egypte, jen s malou obmenou, tady se dava opecene mlete maso se salsou. Kazdopadne rada vyzkousim i tuto variantu, dekuji !

Alena: Ahoj, a můžete mi prosím říci, jak je ten recept z Egypta? Často na to vzpomínám, ale nevím, co tam všechno bylo. Děkuji

Taky se mi líbí;-):-p:yes:

Moc hezký recept, který mi unikl. . . :-O Ukládám a určitě vyzkouším. :-p:yes:+

Díky za komentíky:yes: a bodíky:-K

Krásně nafocená príma bašta:-K+6:-p:yes:

dobrota.. a ještě hezky nafocená.. vražedná kombinace:-8:-D;-):yes:

Tématické fráze:
těstoviny s bešamelem, zapečené těstoviny s bešamelem, špagety s bešamelem, těstoviny s mletým masem a bešamelem, zapečené špagety s bešamelem, recepty s bešamelem, besamel na testoviny, testoviny z besamelem, těstoviny s kurecim masem a besamelem, gratinované těstoviny, zapečené těstoviny s mletým masem a bešamelem, s bešamelem, testoviny s bešamelem, besamelem, testoviny recept, těstoviny recepty, bešamel těstoviny, zapečetěné spagety, zapečené těstoviny s kuřecím masem a bešamelem, recept na bešamel na testoviny

Suroviny:
těstoviny, maso kuřecí, šunka dušená, žampióny, cibule, máslo, olej olivový, sůl, sýr tvrdý, máslo, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, sůl, pepř mletý, ořech muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]