Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a uvaříme asi 15 minut v osolené vodě, musí být poloměkké. Poté je necháme vychladnout.
Krok 2: Zapékací talíř vymažeme sádlem. Každý brambor zbouchneme = praštíme brambor pěstí lehce do placata – ne úplně na placku :-) Brambory opět pomastíme domácím sádlem, posypeme rozmarýnem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Takto zbouchnuté a upravené brambory přendáme na zapékací talíř.
Krok 3: Troubu necháme rozehřát na 220 stupňů, kde pečeme brambory, než krásně zezlátnou.
Zveřejněno 9. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbouchnuté brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWRl
Moje poznámka
Zbouchnuté brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWRl
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 13 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
brambory s rozmarýnem od jamie olivera,
tv pohoda recepty,
tv.pohoda recepty,
brambory monika,
tv slicer plus,
recepty tv pohoda,
tv pohoda.cz recepty,
jamieho úžasné pečené brambory,
top recepty z brambor,
recepty z brambor,
www tv.pohoda cz,
brambory se sadlem,
recepty jamieho olivera do 15minut,
slicer plus diskuze,
tv slicer plus diskuze,
brambory v pohodě,
brambora monika,
recept na brambory,
lyonské brambory,
tv pohoda, recepty
Suroviny:
brambory,
sůl,
rozmarýn,
ořech muškátový,
sádlo
Komentáře (16)
Tvoje fotka je úžasná, připomněla mi dětství. Když babička dělávala škubánky a zbyli, tak z nich udělala placičky a opekla je na sádle, měli přesně takovou barvu, jako na tvé fotce
Zde máte díl, kde je připravuje
http://www.ulozto.cz/xLUZu8f/jamieho-rodinne-vanoc...