

Maďarský vepřový pepřový tokáň
Suroviny 4 porce
- 600 g vepřové kýty
- sůl
- 1/2 lžičky pepře
- olej
- 2 PL rajského protlaku
- 100 ml suchého bílého vína
- cca 100 ml vody
Postup přípravy receptu
Mäso nakrájame na rezance, premiešame s korením - nešetríme, pokvapkáme olejom, dáme odležať do chladničky, najmenej 2 hodiny.
Potom hodíme na olej, opekáme, osolíme, zalejeme vínom, pridáme paradajkový pretlak, podľa potreby vodu. Vody vždy iba po troche - aby sa jedlo nepripálilo. Varíme do zhustnutia.
Podávame s ryžou, uvarenými širokými rezancami a pod.
Poznámka od kuchařky
Inšpirácia z maďarskej reštaurácie.
Tokáne sú maďarskou klasikou, existuje viac druhov. Varia sa z bravčového, hovädzieho, hydiny i diviny. Mäso sa krája na rezance a obyčajne sa nepoužíva cibuľa. Často sa pridáva smotana.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maďarský vepřový pepřový tokáň
-
paráda
-
babetko: príjemná správa, teší ma...
-
Výborné jídlo, posílám bodíka
Velice jednoduché a rychlé, takové recepty se vždy hodí
-
Anetka, som rada, že chutilo!
-
Magdalenko, tak dnes jsem taky vyzkoušela tento receptík a je výborný.Všeci u nás baštili s velkou chutí, a to je co říct.Tobě posílám bodík za dobrý obídek a Mirečce patří poděkování za pěkné fotky, které mě tak nadchly a vyzkoušela jsem recept.
-
to je parada
-
Tak to vypadá super, jako vždy Miry
-
Mirka varí a fotí. A ja sa cítim ako: "dejte mi lidi a já to udělám"! Asi k nej pôjdem na dovolenku, budem diktovať a ona sa bude realizovať...
(a recept dostane bodíky)
Každopádne ma to celé teší, určite, keby nebolo Mirky, toľko poklôn a chvál sa mojim receptom nedostane...
Bibi, tá mokka lyžička je taká pidi, že až...
Často jedlo vyznie harmonickejšie, keď je menej surovín, korenín... a v tomto prípade sa v plnej miere uplatní ten samotný pepř.
Všetkým ďakujem za záujem! -
Duo M+M opět září
Skvělý recept - moc ráda vařím s vínem a překrásné fotky
je to další velké + pro vás
-
-
Maso
boduje u mé drahé polovičky,
ukládám a posílám 9.bodík
-
Děkuji za pochvaly
a Magdalenko
,ráda si "sedím" s milýma lidičkama
.A taky se vždycky snažím,abych svýma fotkama druhým nepokazila receptík
.Bibinko
do tohoto tokáně jsem použila celou čajovou lžičku drc.pepře(na 600g masa) a fakt to není ostré
-dělám si ho doma sama z černého a bílého;roztluču je nahrubo a používám i jako steak pepř
-pozor,záleží taky na tom jak čerstvý ten pepř máš!
.
-
Bibi,ja som sa akurát chcela opýtať,či pol lyžičky nie je málo,keď sa to volá "pepřový" tokáň
Ja dávam do mäsa bežne aj celú.Ale záleží samozrejme podľa chuti každého,myslím že moc pálivé to určite nebude
-
Obě holky, nádhera-fakt by jste měli dostávat v této dvojici 2 body
může to být dost dobrý, jen bych chtěla vědět-1/2 mokka lžičky pepře, není to moc pálivý, to my nemáme moc rádi
I tak bodík jede
-
Nádherné fotky...