Maďarský vepřový pepřový tokáň

magdalenka Kuchař: magdalenka

4 porce Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

600 g vepřové kýty
sůl
1/2 lžičky pepře
olej
2 PL rajského protlaku
100 ml suchého bílého vína
cca 100 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mäso nakrájame na rezance, premiešame s korením - nešetríme, pokvapkáme olejom, dáme odležať do chladničky, najmenej 2 hodiny.

  2. Potom hodíme na olej, opekáme, osolíme, zalejeme vínom, pridáme paradajkový pretlak, podľa potreby vodu. Vody vždy iba po troche - aby sa jedlo nepripálilo. Varíme do zhustnutia.



    Podávame s ryžou, uvarenými širokými rezancami a pod.

Poznámka

Inšpirácia z maďarskej reštaurácie.

Tokáne sú maďarskou klasikou, existuje viac druhov. Varia sa z bravčového, hovädzieho, hydiny i diviny. Mäso sa krája na rezance a obyčajne sa nepoužíva cibuľa. Často sa pridáva smotana.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 467 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maďarský vepřový pepřový tokáň

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    babetko: príjemná správa, teší ma...:-K

    Odpovědět

  • babetko babetko

    Výborné jídlo, posílám bodíka :-D Velice jednoduché a rychlé, takové recepty se vždy hodí ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Anetka, som rada, že chutilo!

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Magdalenko, tak dnes jsem taky vyzkoušela tento receptík a je výborný.Všeci u nás baštili s velkou chutí, a to je co říct.Tobě posílám bodík za dobrý obídek a Mirečce patří poděkování za pěkné fotky, které mě tak nadchly a vyzkoušela jsem recept.:-K

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    to je parada :-O

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Tak to vypadá super, jako vždy Miry:yes::-p:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Mirka varí a fotí. A ja sa cítim ako: "dejte mi lidi a já to udělám"! Asi k nej pôjdem na dovolenku, budem diktovať a ona sa bude realizovať...:-p (a recept dostane bodíky)
    Každopádne ma to celé teší, určite, keby nebolo Mirky, toľko poklôn a chvál sa mojim receptom nedostane...
    Bibi, tá mokka lyžička je taká pidi, že až...
    Často jedlo vyznie harmonickejšie, keď je menej surovín, korenín... a v tomto prípade sa v plnej miere uplatní ten samotný pepř.
    Všetkým ďakujem za záujem!

    Odpovědět

  • maris maris

    Duo M+M opět září :-!:-)) Skvělý recept - moc ráda vařím s vínem a překrásné fotky :yes: je to další velké + pro vás :-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • cardanka cardanka

    Maso :-pboduje u mé drahé polovičky,;-)ukládám a posílám 9.bodík:yes::-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Děkuji za pochvaly:-8 a Magdalenko:-),ráda si "sedím" s milýma lidičkama:-K.A taky se vždycky snažím,abych svýma fotkama druhým nepokazila receptík;-).Bibinko:-)do tohoto tokáně jsem použila celou čajovou lžičku drc.pepře(na 600g masa) a fakt to není ostré:-p-dělám si ho doma sama z černého a bílého;roztluču je nahrubo a používám i jako steak pepř;-)-pozor,záleží taky na tom jak čerstvý ten pepř máš!;-).

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Bibi,ja som sa akurát chcela opýtať,či pol lyžičky nie je málo,keď sa to volá "pepřový" tokáň:-DJa dávam do mäsa bežne aj celú.Ale záleží samozrejme podľa chuti každého,myslím že moc pálivé to určite nebude;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Obě holky, nádhera-fakt by jste měli dostávat v této dvojici 2 body;-)může to být dost dobrý, jen bych chtěla vědět-1/2 mokka lžičky pepře, není to moc pálivý, to my nemáme moc rádi:-?I tak bodík jede:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nádherné fotky...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Mirka, my dve sme si, tuším, "sadli"!
    Dala by som tvojim fotkám extra bod...u mňa to nie je také pekné...

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tokáň z vepřového masa madarské recepty pivovarnický tarhoň recept peprovy gulas maďarský vepřový plátek recept na madarski guláš tokáň z vepřového madarsky tokan-recept madarske veprove maďarsky přes ma´darský guláš tokan z vepřového masa klobasa csikos vepřové maso tokan recept na pivovarský tokáň tokan s veproveho maďarský recept madarskytokan tokanveprovy vepřovy tokain

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít