Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa na kari s ananasem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 082 kJ /
976 kcal
Bílkoviny174,81 g
Tuky20,78 g
Vláknina1,95 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 1,39 g
Sůl3,34 g
Sacharidy21,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na soustové kousky. Do misky si uděláme marinádu z vajíčka, kari, zázvoru, sojové omáčky, oleje, solamylu, pepře a soli, promícháme a do ní zamícháme masové kousky, necháme marinovat nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc. Krok 2: Všechno pak vyklopíme do pánve na malinké množství oleje a promícháváme. Ananas si nakrájíme na menší kousky, Maso pak zalijeme 150 ml ananasové šťávy a nakonec i ananas, který necháme jen chvilku projít restováním, dochutíme a pro zjemnění můžeme přidat smetanu, ale není to nutné.

Zveřejněno 17. 1. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Dcera mi přivezla několik sáčků s kořením, tak jsem začala vymýšlet a kari mě pro svou krásnou barvu lákalo nejvíc. Mrzí mě, že jsem toho neudělala víc, ale budu opakovat-pro nás výborná záležitost!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBDP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBDP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Karolína 13. 3. 2014 14:25
Nemám zázvor, tak uvidíme, jestli to bude ok i bez....jen by mě zajímalo, proč je solamil v ingrediencích a pak né v postupu, se už zblázním z lidí, kteří dávají recepty na net a nezkontrolují si po sobě, co píšou, pak člověk jako já, co toho moc nenavařil musí opravdu hledat kvalitní recept:-(

Mňam, zrovna mám doma i ananas i prsa i zázvor i Solamyl, takže se do toho snad hned zítra pustím! Moc hezké:-!

Bibinko,dělávám s kyselejším jablíčkem na drobounké kostičky:-ptahle Tvá"ananasová"dobrota je určitě mňamkovní:-p:yes::-K

miluju ve slaném jídle kontrast sladkého:-p a s karí by to mohla být výborná věc:-p:yes:

dobrota;-):-):yes::yes:

Bibinko, určitě by mně chutnalo:-p:yes:+4
Místo smetany si tam umím dost dobře představit kokosové mléko;-):-)

Kuřátko s kari je moje oblíbené jídlo:-p Určitě bych si pochutnala:yes:

Á, prsa na na kari na 100 způsobů a přeci pokaždé jinak :-) Máš to pěkný a chutnalo by mi.

Tématické fráze:
kuřecí prsa na kari, kureci prsa s ananasem, kurecí na kari s ananasem, kureci prsa na ananasu, kuřeci prsa na na kari, kuřecí na kari, kuře na kari s ananasem, kari omacka s ananasem, kuřecí na kari se smetanou a ananasem, kuře alabama, prsa na kari, kuřecí prsa s ananasem a smetanou, kureci alabama, kuřecí kostky na kari s ananasem, kuřecí maso na kari s ananasem, kuřecí s ananasem, kuřecí kari s ananasem, s s ananasem kuřecí prsa, alabama recept, kuřecí prso na kari

Suroviny:
prsa kuřecí, kompot ananasový, koření kari, zázvor, vejce, omáčka sojová, solamyl, pepř, smetana, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu