Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 998 kJ / 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,79 g |
Tuky | 17,74 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 68,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablíčka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. V rendlíku rozpustíme máslo a med, přidáme jablíčka a podusíme 5-10 minut, aby mírně změkla. Necháme vychladnout.
Krok 2: Banán rozmačkáme vidličkou a spolu se skořicí přidáme ke studeným jablkům. Směs rozdělíme do 2 malých zapékacích mističek a přikryjeme vyšlehaným sněhem, který lehce pocukrujeme (při pečení příjemně zkaramelizuje). Pečeme v troubě 10 minut při 175°C.
Krok 3: Recept jsem původně dělala pouze s jablky, ale dneska jsem potřebovala zpracovat banán, tak mě napadlo ho tam přidat a je to moc příjemná obměna.
Zveřejněno 21. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablka pod lavinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r78L
Moje poznámka
Jablka pod lavinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r78L
Nejnovější recepty
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 5 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 34 minutami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 1 hodinou
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 4 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 5 hodinami
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 7 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 8 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 9 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 10 hodinami
Tématické fráze:
jablka pod sněhem,
top recepty z jablek,
jablka podusíme,
jablka pod peřinou,
recept ze strouhanych jablek do mističky,
zákusek do zapékacích mističek,
zákusek do malých zapékacích mističek,
recepty med a jablka
Suroviny:
jablko,
máslo,
med,
banán,
bílek,
fruktoza vanilková,
skořice
Komentáře (11)
kecám, slupla bych to i s peřinou