Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 877 kJ / 3 317 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,60 g |
| Tuky | 56,84 g |
| Vláknina | 30,72 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 587,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní houstičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XVPm
Moje poznámka
Pivní houstičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XVPm
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 6 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 14 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 35 minutami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 53 minutami
Jablkové hrnkové lívanečky
Ajkalajka před 54 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
janik62 před 1 hodinou
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Wacor před 1 hodinou
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 1 hodinou
Pórková polévka
freynka před 1 hodinou
Bábovka "rychlovka & rumovka"
Mettynka před 1 hodinou
Krupicová kaše
Roobass před 1 hodinou
Rychlá frankfurtská polévka
Zdvihal před 1 hodinou
Tématické fráze:
pivní housky,
domácí housky jako od pekaře,
pivní buchta,
pivní housky recept,
recept na pivní housky,
domácí pivní housky,
pivni houska,
pivní domácí housky,
pivní housky v domácí pekárně,
recept housky pivní,
recept na housky od pekare,
těsto zadělané pivem,
pivni housky nebo rohliky,
domácí housky posyp,
domácí pivní houska,
chleba mě nadýmá rohlík ne,
bagetky zadělané pivem,
recept na rohlíky zadělané pivem,
pivní rohlky,
recept na rohliky a housky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr,
olej,
pivo světlé,
sůl,
mák,
kmín celý,
sůl hrubá,
semínka sezamová
Komentáře (14)
Jen bych na tohle množství dala maximálně 30 g droždí (a ne 80 g) - těsto, zadělané a kynuté v pekárně potřebuje mnohem méně droždí než jiná těsta...z hromady droždí vás pak může pálit i žáha a taky to nadýmá.
A tekutinu (pivo) by bylo dobré odměřit a do receptu dopsat - ten, kdo někdy do pekárny za provozu dolíval tekutinu na zředění, ví o čem mluvím - rozstřikující se tekutina bude nejen v prostoru pekárny, ale větší množství bude vystřikovat až ven.