Pivní houstičky

miloslava Kuchař: miloslava

Doba přípravy: 1 hodina,15 min Bezmasá jídla 13 názorů

Suroviny

40 dkg hladké mouky
40 dkg polohrubé mouky
droždí 2 kostky
trošku cukru
4 lžíce oleje
2 skleničky piva
sůl
Posyp:
mák
kmínem
hrubá sůl
sezam
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dám do domácí pekárny, nastavím program kynutí (cca 1 a 15 minut). Při hnětení dolévám pivo dle tuhosti těsta.

  2. Potom vyklopím na vál a nakrájím kousky, které na plech upravím tak, jako na buchty.

  3. Posypu a dám péct na 180°C přibližně na půl hodiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní houstičky

  • miloslava miloslava(autorka receptu)

    hany:jedna sklenička 250 ml

    Odpovědět

  • miloslava miloslava(autorka receptu)

    neprihlaseny:obsah sklenička o obsahu 250 ml

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Houstičky vypadají opravdu moc hezky:-K
    Jen bych na tohle množství dala maximálně 30 g droždí (a ne 80 g) - těsto, zadělané a kynuté v pekárně potřebuje mnohem méně droždí než jiná těsta...z hromady droždí vás pak může pálit i žáha a taky to nadýmá.
    A tekutinu (pivo) by bylo dobré odměřit a do receptu dopsat - ten, kdo někdy do pekárny za provozu dolíval tekutinu na zředění, ví o čem mluvím - rozstřikující se tekutina bude nejen v prostoru pekárny, ale větší množství bude vystřikovat až ven.

    Odpovědět

  • neprihlaseny neprihlaseny(neregistrovaný)

    Housticky jsou krasne, ale jaky obsah sklenicky mate na mysli? Jako celou lahev?kazda sklenicka je totiz objemove jina.Diky:-8

    Odpovědět

  • miloslava miloslava(autorka receptu)

    jsou opravdu skvělé a rodinka to ocení,u nás zmizí ještě teplé:-)

    Odpovědět

  • miloslava miloslava(autorka receptu)

    pekař kutil:tak přidej více soli,ale trochu cukru musí být,houstičky posyp před upečením hrubou solí

    Odpovědět

  • miloslava miloslava(autorka receptu)

    hany:jedna sklenka piva,pak se přidává dle tuhosti těsta:-)

    Odpovědět

  • Dasty Dasty

    pekař kutil: Jo, jo je to tak domácí chlebíky to je supééér, ale ty houstičky, rohlky a bagetky té chuti nemůžu docílit.

    Odpovědět

  • hany hany(neregistrovaný)

    Zajímavý recept. Jaký obsah je těch skleniček piva?:-//

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jsou skvělé, dělala jsem je:-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: vypadají krásně:-K

    Odpovědět

  • pekař kutil pekař kutil(neregistrovaný)

    Dasty:I já mám takovou zkušenost,že rohlíky které doma peču z mouky hladké T650 jsou spíš jako buchty a při tom tam cukr nedávám,jen mouku,kousek sádla,sůl a mléko.Možná zkusím vodu a chlebovou mouku.Tak nevím:-((

    Odpovědět

  • Dasty Dasty

    Vypadají moc pěkně a hlavně rychle a jednoduše, zda i ta chuť bude rohlíková? To mě se nikdy nepodaří docílit chutě housky, vždy se to spíš jeví jako buchta, tak snad s tím pivečkem se to zadaří, právě jsem dopekla chlebík bez hnětení a zítra ráno na snídani upeču ty tvoje houstičky,:-p samozřejmě posílám bodík.

    Odpovědět

Tématické fráze: pivní housky domácí housky jako od pekaře pivní buchta pivní housky recept recept na pivní housky domácí pivní housky pivni houska pivní domácí housky pivní housky v domácí pekárně recept housky pivní recept na housky od pekare těsto zadělané pivem pivni housky nebo rohliky domácí housky posyp domácí pivní houska chleba mě nadýmá rohlík ne bagetky zadělané pivem recept na rohlíky zadělané pivem pivní rohlky recept na rohliky a housky