Krém na dort
Tento výborný krém připravíte ze směsi mouky, mléka, cukru a žloutků. Po zchladnutí do krému zašleháte máslo, případně i skořici pro dochucení. Tento jemný krém dodá vašim dortům skvělou chuť, díky které si ho jistě oblíbíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 952 kJ / 3 335 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 47,09 g | 
| Tuky | 236,11 g | 
| Vláknina | 2,64 g | 
| Cholesterol | 1,32 g | 
| Sodík | 345 mg | 
| Sůl | 0,85 g | 
| Sacharidy | 254,03 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V kastrolu svaříme 3/4 l mléka s cukrem. Trochu mléka odlijeme do misky, do které přidáme žloutky, polohrubou mouku a smícháme. Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme opatrně moučnou směs do kastrolu k mléku a mícháme, dokud to nezhoustne.
	Krok 2: Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát.
	Krok 3: Připravenou směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí. Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo (celou kostku nebo 3/4), šleháme, dokud se máslo zcela nevyšlehá.
	Krok 4: Pro zmírnění máslové chuti můžeme během šlehání přidat mletou skořici. Krém musí být hladký.
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Krém na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lMx
Moje poznámka
					
				
Krém na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lMx
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 38 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 49 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							krém na dort, 
						
						
							krém do dortu, 
						
						
							máslový krém na dort, 
						
						
							dortovy krem, 
						
						
							krem do dortu recept, 
						
						
							maslový krem na dort recept, 
						
						
							recept na dortový krém, 
						
						
							krem na dort recept, 
						
						
							máslový krém do dortu, 
						
						
							krém na zdobení dortu, 
						
						
							recept na krem do dortu, 
						
						
							krémy na dort, 
						
						
							krém dort, 
						
						
							parisky krem recept, 
						
						
							kremy na dorty recept, 
						
						
							dortové kremy, 
						
						
							recept na krem na dort, 
						
						
							krémy na dorty recepty, 
						
						
							pařisky krem, 
						
						
							dortový krém recept
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							cukr, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							skořice mletá
						
					
	
			
Komentáře (28)
chtěla bych se zeptat jak ten krém asi dlouho vydrží.Děkuji za odpověd
Ale nech nema nikto obavy ze je tam muka. Je to ovela chutnejsie ako pouzit len sam puding a takto sa nikdy nezhrcka! Ja niekedy robim tak pol/na pol (muka+puding)
Je vzdy lahky a kazdy sa divi, ze je chutny a pritom nie MASTNY!
BODIK DAVAM RADA.