Řezy z medu, s krémem a oříšky
Lahodný dortík inspirovaný arménskou recepturou si podmaní každého, kdo má rád sladké. Pláty medového korpusu jsou promazané lahodným máslovým krémem a celý moučník korunuje vrstva sekaných oříšků.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 878 kJ / 8 097 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 120,90 g | 
| Tuky | 474,58 g | 
| Vláknina | 20,70 g | 
| Cholesterol | 1,96 g | 
| Sodík | 7,16 g | 
| Sůl | 1,23 g | 
| Sacharidy | 825,24 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mléko a promícháme.
	Krok 2: Mezitím v misce promícháme mouku a sodu. Přisypeme ke směsi v hrnci a smícháme.
	Krok 3: Již nevaříme a do teplé směsi přidáme 3 celá vejce.
	Krok 4: Těsto rozdělíme na 3 díly (upečeme 3 pláty) a každý pečeme na pečicím papíru 8 minut v troubě na 200 °C.
	Krok 5: Náplň svaříme z mléka, cukru a krupice na hustou kaši a necháme vychladnout.
	Krok 6: Vyšleháme máslo se Salkem a postupně přidáváme  mléčnou náplň.
	Krok 7: Vychladlé pláty dáme na sebe a ořežeme, abychom je měli stejně velké. Ořezané okraje plátů a ořechy rozmixujeme najemno.
	Krok 8: První plát pokapeme rumem a potřeme třetinou krému.
	Krok 9: Přiložíme druhý plát, který potřeme částí krému a na něj přiložíme třetí plát.
	Krok 10: Na povrch natřeme zbytky krému a posypeme směsí z rozmixovaných ořezů s přidáním ořechů. Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne
Zveřejněno 2. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Řezy z medu, s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XVZ5
Moje poznámka
					
				
Řezy z medu, s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XVZ5
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							marlenka na plech, 
						
						
							marlenka recept, 
						
						
							marlenka recept na plech, 
						
						
							minibazar vaření a pečení, 
						
						
							recept na marlenku, 
						
						
							jednoduchý medovník na plech, 
						
						
							recept na marlenku na plech, 
						
						
							marlenka, 
						
						
							recept marlenka, 
						
						
							domaci marlenka, 
						
						
							marlenka recept original, 
						
						
							marlenky recept, 
						
						
							marlenka top recepty, 
						
						
							marlenka recepty, 
						
						
							recept marlenka original, 
						
						
							orechova marlenka, 
						
						
							recepty marlenka, 
						
						
							top recepty marlenka, 
						
						
							mimibazar marlenka, 
						
						
							jednoduché dětské recepty
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							med, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							krupice dětská, 
						
						
							máslo, 
						
						
							salko, 
						
						
							ořechy, 
						
						
							rum
						
					
	
			
Komentáře (56)
No, tomu se říká cukrářská karta
A mám dotaz ....tentokrát nemám vlašske ořechy ....je možné použít lískové?
Zkoušel někdo? Předem moc děkuji
A Marlenku robím s obyčajným Salkom, nedávam karamelizovať - akosi nám to viac chutí, tá jemná smotanová chuť k medovému cestu...
(Salko zmiešam s maslom)
ted nevím jak s tímto, zkoušel někdo? ...nevím, jestli valit koupit to normální
Předem díky
Rechty: