Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Francouzské tousty" z mazance

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 404 kJ /
575 kcal
Bílkoviny46,80 g
Tuky39,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 537 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, mléko, sůl, cukr a skořici ušleháme el. šlehačem do jednolité hmoty, až se na povrchu utvoří pěna (asi 2 minuty). Krok 2: Mazanec nakrájíme na 1 cm plátky, ty ještě překrájíme (já zkoušela trojúhelníky). Namáčíme do vaječné směsi, z každé strany necháme trochu nasáknout. Krok 3: Smažíme z obou stran do zlatova, vyjmeme, ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem s oblíbeným ovocem.

Zveřejněno 29. 3. 2013

Poznámka autorky sunny.sofi

Zkusila jsem mazanec z DP, nějak se nepovedl. Těsto bylo fajn, ale byl divně upečený (zdola moc, zhora málo - asi špatně zvolený program). Tak když už jsem se s ním nemohla před rodinou vytahovat, využila jsem ho na přípravu této teplé svačinky.

Určitě by takto šel využít i starší mazanec, který zbyde po velikonocích:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jg2z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jg2z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jo znám z "nebíčka v papulke",moc dobré...:-p

Inka1: Určitě si pochutnáte, my dojídali "zbytek" dnes studený k snídaní, natřeli jsme jahodovou marmeládou a jak jsme si mlaskali:-p:-D:-p

:-D Skvělej nápad, koupila jsem 2 malé mazance v Lídlu, a jsou nějaké gumové , tak zítra budou k snídani po "francouzsku":-p:yes:

zuzun: Děkuji, zuzun,:-K pravda, je to kalorická bomba:-D:-D:-D, taky jsem z těch, co sní jeden toust a přiberou dvě kila;-):-)):-)) Ale občas taky hřeším;-)

mamka mi tohle delala z obycejne stare veky, kdyz jsem byla dite, to jsem jeste netloustla i ze vzduchu. Mohla jsem se po nich utlouct! Bod:yes:. Z mazance musi bejt este lepsi!:-p

jarka skrobakova: Moc děkuji:-K, je to sice jednoduché jídlo, ale fakt dobré (teplé i studené:-)

Já bych si pochutnala, pěkně naaranžováno a nafoceno :yes::yes::-K

Tématické fráze:
francouzské tousty, francouzský toust, francouzké tousty, co se zbytkem mazance, když zbyde mazanec, co se zbytky mazance, zbytek mazance, zapeceny francouzsky toust s ovocem, příprava mazance, starší mazanec, francouzský mazanec, francozské tousty, francouzské tousty s cukrem, sladke francouzke tousty, co ze zbytkem mazance, co ze zbytku mazance, tip na francouzskou snídani, francouský toust s ovocem, francouské tousty sladké, zbytky mazance

Suroviny:
mazanec, vejce, mléko, sůl, skořice, cukr vanilkový, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu