Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

zizala Kuchařka:

Doba přípravy: 2,5 hodiny PT2H30M 4-6 porcí Vepřové maso 13 názorů

59

Suroviny

1 kg vepřové pečeně nebo krkovice
sůl
pepř
kmín
3 stroužky česneku
svazek petrželky
svazek pažitky
svazek majoránky
1 pěkná cibule
3 žloutky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme.

  2. Dáme přikryté do trouby vyhřáté na 220°C asi na 45 minut péct. M

  3. ezitím nakrájíme oloupanou cibuli najemno, nasekáme bylinky a vše promícháme se žloutky.

  4. Tuto směs naneseme na napolo upečené maso, vrátíme zpět do trouby a za občasného podlévání a přelévání vypečenou šťávou dopečeme do červena. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušenými fazolkami nebo zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 92 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Simca S.: :-K Moc děkuju za vyzkoušení a fotky a mám radost, že chutnalo :-*:yes:

    Odpovědět

  • Simca S. Simca S.

    Dělala jsem to z jehněčího a bylo to naprosto SUPER!!! :-K

    Odpovědět

  • bája bája(neregistrovaná)

    zítra jdu zkoušet vypadá to skvěle:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    conkverka: Budu moc ráda, pokud dáš vědět, jak vám chutnalo :-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Moc pěkná práce Jarko:-p:yes:

    Odpovědět

  • conkverka conkverka

    dneska jdu vyzkouset:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-O+5:yes:to jsou chutě:-p

    Odpovědět

  • Bohunka Bohunka(neregistrovaná)

    Zítra to zkusíme i u nás doma.Už teď se těšíme!:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jídlo vypadá až moc jedle a ty fazolky v omáčce, proč ne, já dávám jakoukoli zeleninu, čerstvou i stelilovanou, naši ji mají rádi i k omáčce na talíři a v takové dobré jako tato..mňam :-) Bodík už letěl včera, jen nebyl čas na psaní.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jani, já k tomu dělala i zelí, já fazolky miluju, tak mi prostě chutnají skoro všude;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak to se fakt přiznám, že nevím, jak tohle by mohlo chutnat. Maso, šťáva a knedlíky-super, ale ty suché fazolky k tomu? Kdyby byly aspoň v nějaké šťávě:-O Ale sto lidí, sto chutí a fantazii se meze nekladou.;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Krásné masíčko, fazolky taktéž. Bože já mám na to chuť.Bodík.:yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo