Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 303 kJ / 2 941 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,36 g |
| Tuky | 185,07 g |
| Vláknina | 27,29 g |
| Cholesterol | 194 mg |
| Sodík | 4,03 g |
| Sůl | 9,70 g |
| Sacharidy | 233,87 g |
Postup přípravy
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 1 hodinu, z toho prvních 20 minut přikryté.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané brambory jemné chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Qj
Moje poznámka
Zapékané brambory jemné chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Qj
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 5 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 7 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 7 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 8 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 8 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 8 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 9 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 9 hodinami
Tématické fráze:
zapékané brambory recept,
zapékané brambory,
zapekané brambory s mlékem,
zapečené brambory s mlékem,
recept na zapekane brambory,
zapečené brambory časopis apetito,
recept zapekane brambory,
jednoduché recepty z brambor,
něco dobrého na chut,
zapékané brambory s česnekem,
zapekane brambory v troube,
recepty-zapekane brambory,
neco dobreho z brambor,
zapecene cesnekove brambory,
brambory zapékané,
recepty zapékané brambory,
zapékané brambor,
jednoduche zapekane brambory,
zapékané česnekové brambory,
top recepty zapekane brambory
Suroviny:
brambory,
slanina anglická,
mléko,
sýr apetito,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
máslo,
pepř,
sůl
Komentáře (32)
Škoda, že jste neodhadla své chutě a chutě svých strávníků a vybrala recept, u něhož se dopředu divíte délce pečení... S tolika vykřičníky...
Brambory jsem měla již uvařené (zbylé z nedělního letního bramborového salátu). Nakrájela jsem je dle popisu, vrstvy vkládala do olivovým olejem vymazané formy, sypala moukou, prokládala anglickou slaninou a na ní vždy plátek uzeného eidamu, neboť ani tavený sýr doma nebyl. Horké mléko jsem rozmíchala podle receptu. Tři vrstvy, poslední brambory a mouka. Dala jsem zapéct. Protože brambory už byly uvařené, pekla jsem na větší teplotu a odkryté.
Výsledek? Voňavá, šťavnatá bašta
Posílám sedmý bodík.
Všem děkuji za pochvaly
A.
Ale nakonec by se poslední vrstva mohla posypat třeba krupicí (v tom případě asi až po zalití mlékem, myslím) pro křupavější kůrčičku.