Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 303 kJ / 2 941 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,36 g |
| Tuky | 185,07 g |
| Vláknina | 27,29 g |
| Cholesterol | 194 mg |
| Sodík | 4,03 g |
| Sůl | 9,70 g |
| Sacharidy | 233,87 g |
Postup přípravy
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 1 hodinu, z toho prvních 20 minut přikryté.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané brambory jemné chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Qj
Moje poznámka
Zapékané brambory jemné chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Qj
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 6 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 15 minutami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 17 minutami
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 35 minutami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 48 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 57 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 2 hodinami
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 2 hodinami
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 4 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 4 hodinami
Tématické fráze:
zapékané brambory recept,
zapékané brambory,
zapekané brambory s mlékem,
zapečené brambory s mlékem,
recept na zapekane brambory,
zapečené brambory časopis apetito,
recept zapekane brambory,
jednoduché recepty z brambor,
něco dobrého na chut,
zapékané brambory s česnekem,
zapekane brambory v troube,
recepty-zapekane brambory,
neco dobreho z brambor,
zapecene cesnekove brambory,
brambory zapékané,
recepty zapékané brambory,
zapékané brambor,
jednoduche zapekane brambory,
zapékané česnekové brambory,
top recepty zapekane brambory
Suroviny:
brambory,
slanina anglická,
mléko,
sýr apetito,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
máslo,
pepř,
sůl
Komentáře (32)
Škoda, že jste neodhadla své chutě a chutě svých strávníků a vybrala recept, u něhož se dopředu divíte délce pečení... S tolika vykřičníky...
Brambory jsem měla již uvařené (zbylé z nedělního letního bramborového salátu). Nakrájela jsem je dle popisu, vrstvy vkládala do olivovým olejem vymazané formy, sypala moukou, prokládala anglickou slaninou a na ní vždy plátek uzeného eidamu, neboť ani tavený sýr doma nebyl. Horké mléko jsem rozmíchala podle receptu. Tři vrstvy, poslední brambory a mouka. Dala jsem zapéct. Protože brambory už byly uvařené, pekla jsem na větší teplotu a odkryté.
Výsledek? Voňavá, šťavnatá bašta
Posílám sedmý bodík.
Všem děkuji za pochvaly
A.
Ale nakonec by se poslední vrstva mohla posypat třeba krupicí (v tom případě asi až po zalití mlékem, myslím) pro křupavější kůrčičku.