Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 445 kJ / 584 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 25,98 g | 
| Tuky | 50,17 g | 
| Vláknina | 4,20 g | 
| Cholesterol | 75 mg | 
| Sodík | 106 mg | 
| Sůl | 0,15 g | 
| Sacharidy | 6,30 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
	Krok 2: Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 2 -3 hodiny.
	Krok 3: Mezitím si můžeme dle vlastní potřeby dochutit směs na játrovou rýži (petrželka, česnek, pepř).
	Krok 4: Vývar poté přecedíme a nakrájíme do něj 3 jarní cibulky na větší kousky a jednu mrkev na plátky. Za pomoci např. haluškového cedníku s většími otvory, protlačujeme připravenou játrovou směs do vařící polévky a ještě cca 15 minut provaříme. Pak již jen s chutí konzumujeme.
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Moje poznámka
					
				
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 4 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 10 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 11 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jatrova ryze do polevky, 
						
						
							polévka s játrovou rýží, 
						
						
							hovezi s ryzi, 
						
						
							vivar s jatrovou rizi, 
						
						
							hovězí vývar, 
						
						
							játrová rýže do polévky - recept, 
						
						
							hovězí polévka s rýží, 
						
						
							hovězí vývar recept, 
						
						
							hovězí polévka s masovou rýží, 
						
						
							kureci vyvar s ryzi, 
						
						
							polévka s játrovou zavarkou, 
						
						
							polevka z jatrovou rýží, 
						
						
							rýžový vývar, 
						
						
							jak udělat hovězí vývar, 
						
						
							polévka s játtrovou rýží, 
						
						
							jak udelat játrovou rýži do polévky, 
						
						
							hovězí polévka s rýží a hráškem, 
						
						
							játrové knedlíčky s rýží, 
						
						
							játrové knedlíčky z polotovaru, 
						
						
							polevka s jatrovou ryzi recept
						
					
						Suroviny:
						
							žebro hovězí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							směs na játrové knedlíčky
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (24)
Super!!!A jde to i bez masoxu