Filé po sicilsku

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 30 min 1-2 porce Ryby 31 názorů

Suroviny

2 kostky rybího filé -i v jiné formě než kostky
máslo na vymazání pekáčku
1 lžíce strouhanky
Kořenící směs:
1 lžíce hořčice
1 lžíce oleje
1 lžička oregána
100 g nadrobno nakrájené bílé papriky
1 lžička zelené petrželky
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z hořčice, oleje, oregana, nasekané papriky a petrželky vymícháme marinádu. Kostky filé osolíme a potřeme směsí. Posypeme strouhankou a dáme na cca 10-15 minut zapéct do trouby.

  2. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, bramborová kaše nebo jen zeleninový salát.

Poznámka

Zdroj-Recepty od Dony

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Filé po sicilsku

  • K smíchu K smíchu(neregistrovaný)

    Je k smíchu jak se tu handrkujete o zdroji a názvu :-D taky bych jednou chtěla mít takové starosti :-)

    Odpovědět

  • Eliza::-D;-);-) já bohužel ne;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jani, Ty jsi studnice nápadů...:yes::-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Velmi sympatický recept, jak rybky nemusím, tak na tomto receptu bych si fakt pochutnala:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Sylva01: pokude není rcp, z mé hlavy, vždy zdroj uvedu, mám taky doma kuchařku ze 70. let, tak pak uvádím;-):-K

    Odpovědět

  • Sylva01: Sylvo, zdroj tedy uvedu, většinou to určitě dělám, ale myslela jsem, že když je to "můj" zdroj, tedy kniha, kterou vlastním, nemusela bych;-). Jinak naprosto souhlasím s Hrašulkou. Mnoho povyku a omílání pro nic.

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    Hrašuľka.Hrašuľka: až na to, že tyhle tebou jmenované jsou dávno zažité názvy. A PO sicilsku má v češtině význam -na sicilský zpúsob-, asi proto se Jitka ozvala.

    varilamysickakasicku: zdroj čerpání receptu se tady psává automaticky, ne?:-/

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jana Remkova: jasně Jani, děláme, co máme rádi všichni, co máme doma a co nám chutná, ne, jak vaří tam či tam:-K;-)

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    To je ako z Shakespeára "Mnoho kriku pre nič".;-(;-(
    Pijeme viedenskú kávu - a vo Viedni ju nepoznajú. ;-);-)
    Varíme španielske vtáčiky - Španielsko ani nevideli.:-O:-O
    Pečieme francúzske zemiaky - neviem o tom, že by ich vymysleli Francúzi. :-D:-D:-D
    Hlavne, že je to dobré a chutí to :-!:-!
    A ešte k tomu rychlovka - už TO3 nemá chybu. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku: Nebudu dávat odkaz na svou kuchařku, kterou mám doma!:-)).

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jani, tak tam dej příště odkaz na "Zdroj- recepty od Dony" a je klid, mne se recept moc líbí a určitě ho brzo zkusím:-K;-)

    Odpovědět

  • Jarka: zkus a dej vědět, jak chutnalo;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH: To nemůžu fakt posoudit a nepřu se;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jitkas: Souhlasím, sicilská kuchyně nemá daleko do Afriky a tam opravdu hořčici moc nepoužívají. Spíš dají rozinky nebo skořici a nebo mleté nové koření a nebo římský kmín. Ale jídlo to musí být chutné:-p, jen není sicilské.

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Recept mi připadá velmi jednoduchý a jistě bude dobrý. V každém případě hledám něco pro obměnu a dobrého. A protože ryby moc nemusíme, hlavně mi vadí kosti, tak ale tohle jistě hned příští týden vyzkouším.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: ryba po sicilsku rybi file po sicilsku treska po sicilsku file rybi file po milansku ryba po sicilcku sicilské rybí filé file kostky recept recepty file po sicisku file po milansku rybí filé sicilské sicilská kuchyně file recept file na sicilskeomacce recept na file fille po sicílsku file po lazensku tmava treska po sicilsku zapecene file rychlovka rybi file s cesnekovo bylinkovou krustou

Zapomněl/a jsem heslo