Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 716 kJ / 4 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,24 g |
| Tuky | 239,43 g |
| Vláknina | 13,05 g |
| Cholesterol | 1,70 g |
| Sodík | 561 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 485,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 250°C.
Krok 2: Vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a vmíchejte ji do směsi a vajec.
Krok 3: Obdelníkovou formu o rozměrech asi 30 krat 40 cm vyložte pečicím papírem.
Krok 4: Směs nalijte do formy a pečte asi 5 minut uprostřed trouby. Upečený piškot vyklopte na pečicí papír vysypaný moučkovým cukrem. Sejměte pečicí papír. Korpus zakryjte pečicím plechem a nechte jej vychladnout.
Krok 5: Namočte do studené vody plátky želatiny.
Krok 6: V kastrůlku smíchejte vaječné žloutky, cukr, kukuřičnou mouku a 3 dl smetany. Směs na mírném ohni míchejte tak dlouho dokud nezhoustne. Plátky želatiny vyjměte z vody a vmíchejte je do horké náplňě. Náplň ochuťte vanilkovým cukrem.
Krok 7: Ze zbylých 2 dl smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte jí do náplňě. Náplň nechte vychladnout.
Krok 8: Nerovné okraje piškotu přiřízněte nožem. Těsto pak nakrájejte na tři pláty o rozměrech 8 krat 29 cm, pláty těsta promažte náplní a položte na sebe.
Krok 9: Pomocí potravinářského barviva obarvěte marcipán narůžovo, vyválejte z něj obdelník o rozměrech asi 30 krat 18 cm.
Krok 10: Marcipán položte na piškotový moučník a přesvědče si, že je hladký a napnutý. Ostrým nožem nakrájejte moučník na 8 kousků o šířce asi 3,5 cm a jednotlivé kousky posypejte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro princezny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LPQ
Moje poznámka
Dort pro princezny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LPQ
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mila kuličky
Marule před 35 minutami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 1 hodinou
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 22 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 22 hodinami
Tématické fráze:
dort zamek,
dort korunka,
dort zámek postup,
korunka na dort,
dort jako princezna,
princeznin dort,
dort s princeznou,
korunka z marcipánu,
dort s korunkou,
dort zámek s princeznama,
korunka s marcipánu,
zamek dort,
korunka pro princezny z papíru,
dort s princeznou foto,
princeznin dort recept,
dorty zamek,
dort zámek s princeznou,
korunka dort,
dorty princezen,
jak udelat korunku z marcipanu
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
želatina,
žloutek,
cukr krupice,
mouka kukuřičná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
marcipán,
potravinářské barvivo,
cukr moučkový
Komentáře (8)
Recept pěkný, jen se někdo chlubí asi cizím peřím v případě fotky - jinak by čas upravil, kdyby jej pekl