Suroviny
Porce: 2.50 litru
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 131 kJ / 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,46 g |
Tuky | 23,52 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 83 mg |
Sodík | 1,59 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 39,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bramboru, květák a žampiony nakrájíme na menší kousky, mrkev a sýry nastrouháme a necháme na později.
Krok 2: Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlejší jíšku, zalijeme zeleninovým bujónem s vodou, poté přidáme nakrájenou zeleninu, žampiony, oregáno a necháme vařit, než zelenina změkne.
Krok 3: Nakonec přisypeme strouhanou mrkev se sýry a necháme vařit, než se sýry roztaví. Kdo chce dosolí, ale pozor, bujón, vegeta a sýry jsou slané.
Krok 4: Do polévky přihodíme krájenou jarní cibulku, převaříme jí a pak už jen posypeme pažitkou.
Zveřejněno 27. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6r7
Moje poznámka
Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6r7
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 7 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 17 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 36 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
slaná polevka,
co se slanou polevkou,
jak na slanou polévku,
aby nebyla slaná polévka,
hraskova polevka s bougrem,
co udelame se slanou polevkou,
co je blavajs,
slaná polévka jak,
jak vařit oregáno v polévce,
jak na to -slaná polévka-jak na aby nebyla tak slaná,
myso pasta
Suroviny:
brambory,
žampióny,
cibule,
mrkev,
květák,
sýr niva,
sýr eidam,
cibulka jarní,
bujón zeleninový,
vegeta,
mouka hladká,
máslo,
pažitka,
sůl,
koření oregáno čerstvé,
pažitka
Komentáře (29)
Někteří ji, možná právě kvůli těm sýrům vzali jako poblívku, a předem ji zatratili
Tři kuchty se níže prsí, že vyzkoušejí... Možná fakt zkusily, ale koment nenapsaly... Možná i proto, že nechutnalo a jde fakt o poblívku.
No, těžko říci, že
Fuj se na jídlo neříká, ale ty vaše polévky ze zbytků jsou masakr.