Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,01 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryby očistit, pokud možno vyfiletovat, nebo alespoň odstranit páteř. Do vyššího hrnce dát vařit osolenou vodu, každou půlku ryby napíchnout na vidličku, smočit na okamžik do vařící vody, vyjmout.
Krok 2: Všechny takto upravené filety rozložit kůží dolů, osolit, opepřit, přidat hromádku kysaného zelí, pár koleček cibule. Pevně zamotat, spíchnout párátky.
Krok 3: Naskládat do sklenice, proložit ještě cibulí a zelím, zalít vlažným nálevem, aby byly potopené. Uložit do chladu. Za 5 dnů by měly být připravené k podávání, já jsem čekala raději 10 dnů.
Zveřejněno 28. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavináče od Labe
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YY0A
Moje poznámka
Zavináče od Labe
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YY0A
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Tématické fráze:
zavináč,
zavinače,
zavináče z cejnů,
příprava zavináčů,
domácí zavináče recept a videorecept,
diviznačka,
zavináče z mořských ryb,
recept na zavináče,
rybi zavinače,
zavináč recept,
zavinače recept,
zavinače se zelím,
zavinače z cejna,
zavináče-příprava,
jak udelat zavinače,
ryby labe,
rybý zavinače,
recept na domácí zavináče z cejnů,
yavinac,
zavinace z bilych ryb
Suroviny:
ryba čerstvá,
zelí kysané,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
ocet,
voda,
sůl,
cukr,
bobkový list,
pepř celý,
koriandr,
Komentáře (10)
Psala jsem o tom včera na: diviznacka.blog.cz/1308/tvorime-zavinace. Přesto by se na tu hrubou práci nějaký zručný rybář šikl...
Ty máš tak pěkný smajlíky, jedna radost
Byla jsem v pokušení napsat, že rybáře občas na chvíli zapůjčím, ale nebudu se rouhat.