Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinambury zapečené s květákem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

16. 11. 2014 22:06

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nutriční hodnoty

Energie1 957 kJ / 468 kcal
Bílkoviny38,21 g
Tuky23,14 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,23 g
Sacharidy26,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Se zeleninovým salátem bezva večeře, je to dobré i po vychladnutí.

Květák lze samozřejmě vynechat, ale strašil mě v lednici.

Topinambury jsou moc dobré a zdravé, žádný recept kromě jedné polévky jsem zde nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

amalia amalia

19. 1. 2015 11:56

robím z topinamburov krémovú polievku, velouté, ale nosím si ich z Francúzska, u nás som ich nevidela. Dali by sa vypestovať vo zvýšenom záhone (aby nezamorili celú záhradu) z odrezkov hľúz? alebo ako inak? ďakujem za odpoveď:-K

Tom Beyk Tom Beyk

17. 11. 2014 12:08

...je fakt, že rostliny vyrůstají do výšky dvou i více metrů, na pohled opravdu vypadají jako slunečnice a stačí když se všechny hlízy nevyberou tak se rozrůstají jako plevel. Listy chutnají králíkům.

zizala zizala (moderátorka)

17. 11. 2014 11:10

casino: Ne, píšou, že jsou to hlízy podobné bramborám a podobně se i pěstují. Brambory taky hezky kvetou :-)) Moje asociace byla logická :-/

casino casino

17. 11. 2014 11:00

zizala:
...nevím zda okopanina? píšou že slunečnice, leč okopávat lze kdeco a kdekoho:-D
U nás to máme jako okrasnou rostlinu už desítky let a jen jednou jsem ty hlízy zkusil uvařit... :-S

zizala zizala (moderátorka)

17. 11. 2014 10:37

magdalenka: :-O :-8 To jsem netušila. Ale za sebe - raději budu mít na zahrádce invazi topinamburů než pýru a bršlice kozí nohy :-)):-8

magdalenka magdalenka

17. 11. 2014 10:30

zizala: u nás sú topinambury zakázané pestovať, ide o invazívnu rastlinu (jasné, že ich ľudia pestujú aj pod hrozbou pokuty) sú veľmi zdravé - napr. poklad pre diabetikov.
Ja ich nepestujem, nosí mi ich kamarát, chrúmeme surové.

zizala zizala (moderátorka)

17. 11. 2014 10:20

U nás jsem tuhle okopaninu? nikdy neviděla, ale určitě by mi to chutnalo. Musím se poptat ;-)

Tom Beyk Tom Beyk

16. 11. 2014 23:34

...velmi zajímavý recept a věřím, že je to moc dobré:-p
Za mlada je pěstoval můj táta a já je jedl syrové(oloupané) - připomínají trochu kedlubny. Já je taky, asi před dvaceti lety, pěstoval ale už mi tak nechunaly. Recept jsem tenkrát našel jen "vařené ve smetaně" - ani jsem ho nezkusil. Tenhle bych určitě vyzkoušel.:yes:

Alexiss Alexiss

16. 11. 2014 23:05

zuzun: jsou moc dobré a chutnají snad podobně jako černý kořen nebo chřest, nic dominantního, jedly by je určitě i děti :-p

zuzun

16. 11. 2014 22:55

Tak jsem si to vyguuuglila, zajimavy! Hodne topinambury, nebo tomu podobne vypadajici koreny vidavam, ale radsi jsem si netroufla, vypadaji jako zazvor:-D, Priste je zkusim, snad nekoupim misto toho omylem nejakou jinou (palivou) vec:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: topinambury recepty topinambur recepty recepty z topinambury topinambury recept recepty z topinambur příprava topinambur topinambury topinambury příprava topinambur recept těstoviny z topinamburu topinabury jak uvařit topinambury co je topinambur recept na topinambury recepty na topinambury pomazánka z topinambur recept z topinambur zapékané topinambury topinambury-recepty topinambur

Suroviny: květák, topinambur, vejce, bílek, mléko, sýr nastrouhaný, sůl, pepř mletý, máslo, strouhanka

TopRecepty.cz

Topinambury zapečené s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7Xr