Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové šišky 2v1 se švestkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 038 kJ /
2 399 kcal
Bílkoviny77,86 g
Tuky60,02 g
Vláknina42,30 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 262 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy355,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem uvařené brambory oloupejte a najemno ustrouhejte. Přidejte mouku, krupici, vejce, sůl mák a vypracujte hladké těsto, zdá-li se vám řídké, přidejte trochu krupičky. Z těsta tvarujte šišky a vařte je v lehce osolené vodě. Až vyplavou, vařte je ještě asi tři minuty. Vylovené šišky v míse prokládejte tenkými plátky másla, proklepte, aby šišky byly všechny omaštěné. Krok 2: Mezitím v kastrůlku prohřejte švestky, trošku je zahustěte škrobem, rozmíchaným v cca 1 dcl vody, přidejte vanillu, rum, podle chuti můžete dosladit hnědým cukrem nebo medem. Krok 3: Podávejte k šiškám a doplňte zakysanou smetanou. Krok 4: Pokud máte rádi více máku, můžete mastné šišky před podáváním lehce obalit ve směsi mletého máku a práškového cukru.

Zveřejněno 7. 5. 2013

Poznámka autorky hosta

Zdroj: starý loňský Apetite

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0oMy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0oMy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

toto by mi dozajista chutnalo, a to tak, že velmi.. určitě vyzkouším:-p;-):yes: a foto :yes::yes:;-):-K

:yes:nápad za 100 bodov..:-*:-K:-K:-K

WAW!!!! Skvěléééé!!!! To musím zkusit!! Paráááda! :-) :yes:

To je zlepšováček, taky by mě to nenapadlo. Ale proč píšu, hlavně kvůli těm vyraženým pojistkám a čučení. U nás se zase říká koukáš jako vrána na sultána.:-)

To jsem ještě nikde neviděla :-O to by mě ani nenapadlo. Čučím jak vyražený pojistky :-D Musí to být lahoda... +:yes:

To se mi moc líbí :-p:yes::yes:

Mňááám:-*to je fajnová verze:-p:yes::yes:Šišky s mákem můj zlatoušek nemusí:-/tak budu makovat se švestkama jen já a druhou část poliju tatíkovi škverečkama,ať nebrečí,že vyvařuji jen pro sebe;-):-D

Príde mi to úžasne nápadité!:yes:

Tématické fráze:
šišky se švestkama, makove sisiky, makové vrany, sisky s makem, švesková omáčka - recept, makovou omáčkou, makové šišky s ovocnou omáčkou, švestková omáčka šiškám, jogurtové šišky, bramborove šišky s makem a švestkovou omackou, švesková omáčka na šišky, slisky s makem se svestkovou omackou, pečené makové šišky, bramborove sisky se svestkovou, šišky s jablkem, bramborove makove šišky, šišky s mákem a švestkama, recepty 2v1

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, mák, krupička, vejce, sůl, máslo, švestky, škrob, cukr vanilkový, rum, cukr, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu