Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 238 kJ / 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,56 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném tuku velmi zprudka krátce (do 10 sekund) orestujeme očištěná líčka.
Krok 2: Ušleháme si marinádu z vína, papriky a hořčice. Malinko osolíme. Vložíme do ní líčka a necháme nejméně 2 hodiny marinovat (ideálně přes noc).
Krok 3: Nakrájíme cibuli na drobno, zpěníme do světle hnědé barvy a vložíme líčka. Zalijeme marinádou, ale jen cca do půlky výše masa a velmi pomalu dusíme do měkka, tekutinu kontrolujeme a dle potřeby přiléváme. Trvá to cca 40-50 minut, než je to ideálně měkké. Vypneme. Šťávu dochutíme a necháme odstát.
Krok 4: Jako příloha jsou ideální těstoviny, ale záleží na naší volbě a chuti. Výborně k tomu chutná rajčatový salátek s červenou cibulí a octovou zálivkou
Zveřejněno 9. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácená marinovaná líčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYxM
Moje poznámka
Obrácená marinovaná líčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYxM
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
marinovaná hovězí líčka,
marinovaná lícka,
marinovaná vepřová líčka,
mujreznik,
obrácená rajčata,
marinované hovězí líčka,
hovězí líčka marinovaná,
obrácená hovězí líčka,
marnivana licka,
maso marinované v modrem portugalu,
marinovat líčka hovězí,
líčka marinovaná,
kde jsou líčka na teleti,
jak nejdéle marinovat maso
Suroviny:
líčka hovězí,
cibule,
víno červené suché,
hořčice se zeleným pepřem,
paprika sušená pálivá,
tuk,
sůl
Komentáře (30)
žížala: 1974andrea: Nebojte se, já to taky dělala poprvé. Hlavně se to musí velmi rychle a kratince orestnout. Pak do té marinády, je lepší to v ní nechat co nejdéle. Byla jsem překvapená, že masíčko tu chuť toho vínka a hořčice mělo velmi jemnou, pikantní a masínko bylo šťavnaté, ta šťáva z toho moc chutná a opravdu už ničím jiným jsem nekořenila ani nepodlévala, jen tou marinádou
Určitě takhle zkusím i jiné maso, třeba drůbeží
Ukládám pro případ, že je někdy seženu