

Wok - marinovane hovezi s bambusovymi klicky a hraskovymi lusky
Suroviny 3 porce
- 350 g hovězí zadní
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 KL sušeného mletého koriandru
- 175 g hráškových lusků
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 200 g bambusových výhonků z konzervy
- 1 lžička sezamového oleje
Postup přípravy receptu
Maso pokrajama na tenke hranolceky.
Do misy pripravime nalev zo sojovej omacky, kecupu, citronu, mleteho koriandu a prelisovaneho cesnaku, pridame maso, dobre premiesame a nechame v chladnicke odpocinut do druheho dna.
V predrhriatom woku rozohrejeme slnecnicovy olej, vlozime maso a opekame zo vsetkych stran 2 az 4 minuty (podla toho ake chceme prepecene maso).
Do zmesi vo woku pridame hraskove strucky a bambusove vyhonky a opekame pri potriasani wokom asi 5 minut (ja som len miesala, moj wok by som v jednej ruke neudrzala). Na zaver pokvapkame sezamovym olejom a podavame s uvarenymi cestovinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Wok - marinovane hovezi s bambusovymi klicky a hraskovymi lusky
-
Tez prispecham s troskou (bodikem) do mlyna. Cinu ja teda muzu.
7
-
Asi myslíš bambusové výhonky a hrachové lusky
-
vypadá to parádně
6.bodík
-
mnam, milujem cinu
vyskusam
-
-
To nám bude chutnat
, dávám do oblíbených a posílám +
-
ó moji synové ti děkují
-
Výbušná, to se mi líbí
dávám ti 1.bodíka
-
Výbušná
.Klíčky a lusky
-
musela som napisat nazov v slovencine...vobec neviem, ako sa povie po cesky klicky a struciky