Hovězí líčka a jablíčka...

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: záleží, v čem budete připravovat 4 porce Hovězí maso 55 názorů

Suroviny

1 ks hovězích líček cca 500 g
4 středně velké cibule
4 jablka
2OO ml bílého vína
máslo
olej
hovězí vývar dle potřeby
čerstvý zázvor asi 10g
špetka třtinového cukru
lžička bílého vinného octa
sůl
pepř dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli překrojíme napolovic a dále na "céčka". Dvě ze čtyř jablek zbavíme jadřinců, nikoliv slupek a následně tato rozčtvrtíme. Druhá dvě jablka zatím ponecháme osudu :-).

  2. V hrnci na 4 lžících oleje orestujeme dosklovata cibuli.

  3. Na pánvi z rozpuštěným máslem (cca 1 lžíce) a olejem (cca 3 lžíce) opečeme líčka, která jsme si překrájeli na čtvrtiny (záleží na velikosti), osolili mořskou solí a opepřili čerstvě drceným pepřem. Restujeme 3 minuty z každé strany, až změní barvu.... ta líčka přece!!

  4. Líčka přendáme do hrnce k cibuli a necháme 3 minuty odležet. Poté do hrnce přidáme čtvrtky jablek, zázvor, který jsme očistili, nakrájeli na plátky, a vše zalijeme vínem a vývarem, nejméně do poloviny výšky masa. Víte, jak to myslím? Víte.. jste šikovní :-). Přikryjeme poklicí a dusíme cca 2 hodiny. Nebo tak dlouho, až je maso zcela měkké.

  5. Mezitím, co maso měkne, zpracujeme ta dvě zbývající jablka. Oloupeme je, vykrojíme jadřince a nakrájíme na plátky, resp. půlplátky. Na pánvičce rozpustíme ždibec másla, cca lžíci, vhodíme jablkové plátky a krátce restujeme asi minutku. Poté přidáme špetku třtinového cukru (malou lžičenku) a po další minutce restování lžičku bílého vinného octa a trochu osolíme. Odstavíme z plamene.

  6. Líčka vyjmeme z hrnce a přendáme na prkýnko, kde je budeme krájet na centimetrové plátky.

  7. Pokud máme šťávy z pod líček hodně, necháme na plameni zredukovat, přibližně do hustoty gulášové šťávy. Orestovaná jablka i s voňavým máslíčkem přendáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájená líčka a šťávu přepasírujeme přes sítko na všechny ty dobroty v hrnci.

  8. Vše spolu krátce prohřejeme a můžeme servírovat. Jako příloha se budou hodit brambory v jakékoliv úpravě. Já jsem měla rozmarýnové, opečené..

Poznámka

Inspiraci jsem čerpala na NETu, a jak už je mým zvykem, upravila dle svého.

P.S. připravovala jsem v PH, na II.st ( HIGH??.. nikdy to nevím :-( ) 3,5 hodiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 377 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka a jablíčka...

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Simona Kucerova: děkuji moc, jsem ráda, že chutnalo, Simonko;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dnes jsem Rébínko spáchala Tvůj receptík,neb konečně jsem sehnala líčka:-K:-KTaky jsem dala práci frajerovi a je to vynikající mňamka:-p:-p
    Doporučuji tuto mňamku všem,je to skvělé papáníčko:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Mikeska Mikeska(neregistrovaná)

    veradok@seznam.cz:-)Recept vypadá parádně - vyzkouším. Hovězí líčka občas mívají v řeznictví u CHodury na Proseku.

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Já jedla líčka snad jen jednou v životě a to na plese:-) nikdy jsem na ně v žádném obchodě ani u řezníka nenatrefila...škoda:-( jsou výborná a tento receptík je super a výsledek je jistě úžasný:-)):yes:

    Odpovědět

  • pitrsvavrus pitrsvavrus

    Tak tohle bych měl taky brzy vyzkoušet... :yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    BILKOVAI: něco na tom je,včera jsem viděla krásnou kližku, také jsem na to myslela, jako Ty Ivetko:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Jana Remkova: woe:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ještě, že máš ten fotopostup!:-D:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    HankaCh: tak to bude úplná delikatesa:-p;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • HankaCh HankaCh

    BILKOVAI: děkuji za nápovědu, já je nikdy nejedla, kližku nemám, tak jsem z mrazáku vytáhla kližku ze srnky, zítra vyzkouším :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    BILKOVAI: přesně tak:yes:;-) já myslím, že by to z té kližky šlo taky;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    HankaCh: mě líčka připomínají kližku, akorát líčka jsou křehčí a jemnější:-*

    Odpovědět

  • HankaCh HankaCh

    :-p:-p:-p:yes: nádhera, slintám tu a přemýšlím, čím líčka nahradím :-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Dana61::-D:-D tak určitěěě:-D:-D:-D, to raději něco jiného.. nebo odjinud;-):-?:-D:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no to je skvost:yes::-D líčka neměli, nemají a mít nebudou - takže zase zbyde kližka, protože z těch pražských 201 ks by nám bylo velmi špatně od žaludku, že jo:-D

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: kde jsou hovězí líčka kde jsou na krávě líčka hovezi licka hovezi licka minutka hovězí líčka úprava kde jsou líčka hovězí líčka recept kde má kráva líčka hovězí líčka recepty lička na jablkach a zázvoru líčka a jablíčka hovězí líčka jako minutka hovězí líčka na jablkách jak upravit hovězí lička recept na hovězí líčka líčka jako minutka hovězí líčka na bílém víně líčka na jablkách úprava hovězí veverky hovezi na jablkach

Zapomněl/a jsem heslo