Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa v libečku se solamylovou krustou

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 2 velké

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 974 kJ /
1 428 kcal
Bílkoviny187,34 g
Tuky23,64 g
Vláknina7,46 g
Cholesterol 903 mg
Sodík 868 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy96,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na plátky o síle cca 1,5-2 cm. V hlubší nádobce vidličkou rozšleháme vejce společně s vínem. Přidáme solamyl a umícháme hustější těstíčko. Dále přidáme libeček, krenex, pepř a vše dobře promícháme. Krok 2: V připraveném těstíčku obalíme nakrájené, nenaklepané plátky masa a necháme alespoň hodinu v lednici odpočinout. Necháme-li přes noc, maso všechny chutě z těstíčka natáhne a bude hezky voňavé. Krok 3: Poté plátky masa obalíme v solamylu a na pánvi s rozehřátým olejem smažíme pozvolna po obou stranách do zlatavé barvy.

Zveřejněno 23. 5. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqo6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqo6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jana Remkova:Děkuji;-):-K

Tohle je rozhodně za bodík!!!:yes:

evca47 prknovae@seznam.cz:Evi,přidala jsem do poznámky pod rcp pár odkazů na libeček:-)Využití je opravdu hodně.A protože se Tvůj dotaz týkal čaje z libečku,tak si odpověd rozklikni tady;-)
http://www.tradicnirecepty.cz/napoje/caj-z-libecku...

evca47 prknovae@seznam.cz: Libeček v hrnci krásně provoní vařené maso a zejména je skvělé jej přidat, když se vaří brambory.:-p

evca47 prknovae@seznam.cz 29. 5. 2013 18:23
rihana: chci se zeptat na co používáš čaj z libečku, mám ho na chalupě hrozně moc a dávám ho jen do jídla ale mám ráda bylinky ale nevím na co libeček je dík za odpověď:-)

Díky všem:-K:-K

moc hezké, to mi uteklo, dělávám ráda, ta druhá fotka je skvost;-):-p:yes:

S chutí bych si ukrojila veliký kus Ani, máš to krásné všechno jako obyčejně šikulka :yes::yes:

Líbí se:-p, tak je to podané:-D, vyzkouším a paní autorce dávám:yes: a bodíka:-D

Anna Kociková: Děkuji za radu. Já ty stonky vždycky vyhodila a uznávám, že je jich škoda, hlavně teď na jaře. První várku jsem vyhodila, takže druhou zamrazim. Jinak nařezané lístky mrazím dlouho a sušený libeček mám ráda na čaj. Jsem čajobylinková. Recept je nápaditý, vyzkouším.

Anna Kocikova:Aničko, to je docela bomba, to se mi líbí a brzy to spáchám a tady platí, čím déle naložené, tím lépe a výsledek lepší, udělám možná hned o tomto víkendu a nemusím přemýšlet co vařit;-)Dávám ti 15.bod:yes:

danielle72: danuško, hele neutahuj si ze mě jooo:-D:-D:-D, ale teď vážně, mátovou sůl jsem nedělala, ale proč ne? Ovšem mátový olej i ocet mám. Už chápeš, proč mám furt máty málo? Hele ale nápad na mátový cukr není špatnýýýý :yes::yes::yes::yes: Děkujuuuuu a udělej takýý, do moučníků bude skvělý, ta sůl by taky mohla, když o tom přemýšlím..... :yes::yes::yes:
Chudák anička, ta nás zabije, asi bychom měli jít na diskuzi, co vy na to? A vymýšlet co z mátou nebo libečkem

Aničko, to je výborný recept, ten určitě vyzkouším:-p:yes:

spagetka: Hmmm, bezva tip:yes: A taková mátová sůl...:-D:-D:-D Nebo radši cukr, že?;-)

rozmarynaH: jéé určitě, dělám to taky, na to jsem zapomněla. Jak říká můj muž - ta dá libeček i do švestkových buchet :-D:-D:-D. Fakt to dělal Jamie:-O:-O? To jsem neviděla, koukám na to, u nás se prostě libeček používá na tisíc způsobů, no jo, receptíky jsem přidat mohla, pro mě je to obyčejné no :-D:-D:-D:-D
Jo bacha, libeček musí být totálně suchý, klidně až přeschlý

spagetka: Děkuji za radu, rozhodně vyzkouším jak s octem tak s olejem. Nedávno jsem viděla Jemie O. jak dělal feferonkovou sůl. Rozmixoval feferonky a pak k nim přidal hrubozrnnou sůl. Vše rozložil na plech vystlaný pečícím papírem a nechal to zaschnout. Pak suché přejel válečkem a nasypal do skleniček. No, myslím si, že stejný proces by šel i s libečkem, co myslíš

magdalenka: magdi já suším i s petželí a prostě to mám do polévek, je to výborné a ta vůně při sušení :-*:-*:yes::yes:

Aj ja zamrazujem libeček. Okrem toho suším v sušičke - spolu s celerovými listami. Potom pomrvím a preosejem cez sito. Dostanem jemnú sušenú zmes, pridávam do jedál v zime.

rozmarynaH: do polévky je ale lepší sušený než mražený. Jo a víš co zkus - libečkový olej a ocet, prostě pár snítek naložit do půl litru dobrého octu i oleje - ten nejlépe slunečnicový a aspoň měsíc, raději ale 2, nechat marinovat v tmě a chladu, ale ne nutně v lednici, prostě ne vyloženě na slunci

:-p Jen jsem polkla. Libeček má báječnou chuť. Až doteď jsem ho jenom sušila. A máš pravdu, že sušený ztrácí aroma. Zamrazit stonky mě teda nenapadlo:-D. Teď jsou stonky takové krásně křehoučké, vezmu nůž a hurá na ně. Recept se mi líbí, rozhodně by nám chutnalo:-p:-p:yes:

Aničko, pro mě jako stvořené - no mňam:yes::-D recept uložím a masíčko naložím - díky:-D v majdě zahuštěné solamylem smažím, ale nenapadlo mě maso před smažením obalit ještě v solamylu;-)určitě křupavé:-p

Aničko jako vždy super nápad :yes::yes::yes::-p:-p:-p

Velmi napadite a originalni, o chuti vubec nepochybuji..:yes::yes::-p:-p

Moc pěkný recept :-p:yes::yes: +8

Šmarjá to musí být dobré...Raději hned tisknu, abych nezapomněla...:yes::yes:;-)

Colombo65::-))Ještě že jsi ten řád neudělil, když dělala Anička vepřový ocásek:-D:-D:-D

... uděluji Ti řád "těstíčkové" královny ;-);-);-):-K

danielle72:Dani,já jsem nakládala trošku více masa a část zůstala naložená 2dny.Maso krásně natáhlo tím křeníkem a libečkem a bylo lepší,než po jednoden.uležení:yes::-pDěkuji Ti:-)):-K

Anna Kocikova: :yes: Já to dělám s mrazením úplně stejně, stonky také nevyhazuji, ale v přiměřeném množství jsou skoro v každé polévce nebo i u brambor;-)

MrazovaJa:Ano,dá se zamrazit i celý.Já to dělávám tak,že otrhám lístky,ty nasekám nadrobno,dám do sáčku a vymáčknu vzduch.A ty silné stonky nařežu cca na 10cm části a také dám do sáčku a do mrazáku.Stonky pak dávám skoro do všecho při vaření.Do polévek,pod maso.Když vařím dršťkovou,nebo ledvinky,také tam dávám vyvařit stonky:-)Sušený libeček mi už nepříjde tak voňavý.

Tématické fráze:
libeček recepty, jak zamrazit libeček, jak zamrazit naložené maso, čaj z libečku, kuře na libečku, sušení libečku, libeček v soli, solamyl, solamylove testicko, využití libečku, libeček sušení, jak usušit libeček, sušený libeček, kuřecí maso na libečku, mail libec.org loc:cz, kuřecí prsa v solamilu, libeček využití, lze zamrazit naložené maso, kuřecí prsa v solamylovém těstíčku, libeček naložený v soli

Suroviny:
prsa kuřecí, víno bílé, vejce, solamyl, libeček, krenex, pepř čtyř barev, solamyl, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu