Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr v alobalu

Nemůžete nebo nechcete o Štědrém večeru připravovat smaženého kapra? Můžete vyzkoušet kapra pečeného v alobalu. Filety pokapané citronovou šťávou jsou pečené s petrželovým máslem. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min včetně doby odležení

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, včetně doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 125 kJ /
1 225 kcal
Bílkoviny13,54 g
Tuky123,40 g
Vláknina0,45 g
Cholesterol 234 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy14,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a osušené porce kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme alespoň 15 minut proležet. Krok 2: Petrželovou nať drobně nasekáme. Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Každou odleželou porci kapra obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a položíme ji na alobal potřený olejem. Na povrch ryby poklademe kousky petrželového másla a alobal dobře uzavřeme. Balíčky s rybou pečeme na plechu ve vyhřáté troubě přibližně 30 minut. Krok 4: Podáváme s chlebem, při slavnostnější příležitosti s bramborovým salátem nebo vařenými brambory.

TIP: Jak snadno odstranit šupiny z kapra

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kapr v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QR

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kapr v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tak teď jsme akorát dojedli a musím říct, že to bylo výborné. Jen jsem na konec nechala alobal otevřený, aby to trochu udělalo kůrčičku a bylo to mňamózní :-)) Pokud dodržíte gramáž, ten sýr tam není skoro cítit a je to jen na křupavou kůrku, takže přidávám bodíky. Jana :yes:

SÝR? jen to ne....:-!

Vynikajici, u vecere bylo absolutni ticho...:-)

Moc dobre. Nema to chybu :yes:

Kapřík byl výbornej, douho jsem neměl něco tak dobrého. Na chléb co jsem k tomu nakrájel, ani nedošlo. Nechtěl jsem si kazit chut :-) Dělal jsem to v troubě na 150 na půl hodinky a nechal dojít a byl hotovej. :yes:

Cemu se rika stredne vyhrata trouba?? Ja ji mela na 220 a pak jsem pekla na 200 rovnych, nicmene po pul hod jsem jeste musela nechat cca 15 min dopekat v otevrenem alobalu, aby to trochu vypadalo jako pecene a ne jako dusene.:-//

měli jsme včera k večeři, přítel jen tak samotné a já s bramborem vařeným ve slupce... chutnalo nám, jenom přítel poznamenal, že klasika (kapr na másle s kmínem) je nepřekonatelná... :-) ještě dodám, že příště si budu dávat pozor na obalování v mouce - obalila jsem kapříka moc a ta mouka tam pak kazí dojem... :-//

Jaroslav 5. 4. 2009 17:53
Paráda :yes:

Tématické fráze:
recepty kapr, kapr recepty, kapr recept, recepty z kapra, recept na kapra, recept kapr, kapr recepty pečený v troubě, nejlepší recept na kapra, recepty na kapra, kapr v troubě, nejlepší recepty z kapra, nejlepsi peceny kapr, nejlepší recepty na kapra, kapr nejlepší recepty, recept přírodně pečený kapr, kapr peceny v troube, nejlepší recept kapr, jak upéct kapra, dobré recepty na kapra, pečený kapr v troubě

Suroviny:
kapr, šťáva citronová, máslo, olej rostlinný, nať petrželová, sýr, mouka hladká, paprika sušená pálivá, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu