Rychlé kremrole
Křehké trubičky z listového těsta naplněné nadýchanou sněhovou náplní - kdo by neznal tento klasický zákusek. Výbornými kremrolemi potěšíte návštěvu a ozdobíte sváteční nebo svatební stoly.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 930 kJ / 6 197 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 65,18 g | 
| Tuky | 287,73 g | 
| Vláknina | 10,00 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 879 mg | 
| Sůl | 1,87 g | 
| Sacharidy | 831,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Listová těsta rozválíme, vrchní stranu plátu natřeme rozkvedlaným vajíčkem a nařežeme na proužky (přibližně 3 cm).
	Krok 2: Proužky natáčíme na trubičky (začneme u nejširší strany a pokračujeme k nejtenčí), aby strana potřená vajíčkem zůstala na povrchu. Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
	Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Trouba se během pečení nesmí otvírat, jinak se těsto srazí. Upečené kremrole položíme na tác a necháme vychladnout. Poté vyšroubujeme trubičky.
	Krok 4: Na přípravu náplně nalijeme do hrnce vodu a necháme ji vařit (vodní lázeň). Do druhého menšího hrnce dáme špetku soli, 5 bílků a šleháme, dokud nevznikne pevný sníh. Poté přidáme v menších dávkách 500 g moučkového cukru.
	Krok 5: Hrnec se sněhem postavíme na hrnec s vařící vodou (voda musí neustále vařit) a šleháme. To, že má sníh správnou konzistenci, poznáme tak, že se na povrchu udržují pevné špičky.
	Krok 6: Poté odstavíme z plotny. Vařící vodu vylijeme a nalijeme do hrnce studenou. Hrnec se sněhem dáme do studené vody a opět šleháme, až bude sníh mírně studený.
	Krok 7: Sněhem naplníme cukrářský sáček a plníme jím kremrole.
	Krok 8: Kremrole pocukrujeme směsí moučkového cukru a vanilkového cukru a uložíme na chladné místo ztuhnout.
Zveřejněno 9. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rychlé kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKmK
Moje poznámka
					
				
Rychlé kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKmK
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kremrole, 
						
						
							kremrole se snehem, 
						
						
							pečení kremrolí, 
						
						
							kremlore, 
						
						
							pevny snih do kremroli, 
						
						
							pečení kremrole, 
						
						
							jak péct kremrole, 
						
						
							kremrole pečení, 
						
						
							pečeme kremrole, 
						
						
							kremrole recept, 
						
						
							cukrařske kremrole, 
						
						
							jak udělat pevný sníh z bílků na kremrole, 
						
						
							snih do kremroli, 
						
						
							pečení do kremrolí, 
						
						
							jak udelat snih do kremroli, 
						
						
							rychly snih do kremroli, 
						
						
							snih z bílků do kremroli, 
						
						
							kremole, 
						
						
							překládané trubičky, 
						
						
							kremole pečení
						
					
						Suroviny:
						
							těsto listové, 
						
						
							vejce, 
						
						
							bílek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový
						
					
	
			
	
	
Komentáře (8)
...no přece to, že sníh se MIXUJE, nééé?