Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listový závin bez překládání

Těsto je univerzální, chuťově neutrální, není v něm cukr a tak se může plnit sladkými i slanými náplněmi. Těsto nenecháváme zbytečně v teple, je dobré ho vkládat do trouby co nejchladnější, potom více lístkuje.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby chlazení těsta

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby chlazení těsta)

10. 7. 2008 19:36

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Nutriční hodnoty

Energie10 192 kJ / 2 436 kcal
Bílkoviny52,84 g
Tuky140,61 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 685 mg
Sodík 757 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy234,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mettynka

12. 10. 2023 21:39

:yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 10. 2023 08:28

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí i moc pěkné provedení :-K

cathleen cathleen (moderátorka)

30. 8. 2023 08:14

Hella: jé, to vypadá velice zajímavě i lákavě! :-) Nemáš náhodou i foto řezu hotového závinu, prosím?

skarlettka

24. 5. 2016 11:10

Ospala: právě, tím jsi zrušila ty kousky a dostala jsi křehké těsto.

Hella Hella

8. 3. 2013 21:48

Ospala: Těsto se nesmí moc propracovat, to lístkování v něm udělají ty kousky tuku v drobence.

Ospala

8. 3. 2013 18:14

Tak jsem vyzkoušela... vizuálně je super, chuťově průměr, ale spíš by se to mělo jmenovat "závin z Hery", protože s listovým to opravdu nemá nic společného. Možná že by chutnal víc "listově" kdybych jej zadělávala ručně podle uvedeného popisu, ale na to jsem moc líná a nechala těsto umíchat v pekárně...

jarda Kadic jarda Kadic

9. 9. 2012 10:58

Vypadá moc dobře, už jsem si ho uložil.

andrysek1

18. 6. 2012 09:09

ahojik super fotecky za chvili ho pujdu pict:-)

Hella Hella

16. 4. 2010 20:10

Lemel, krásná fotka, moc se ti povedl. Škoda, že ti nemůžu dát bodík ;-)

lemeL lemeL

16. 4. 2010 18:26

Zítra ho povezu na návštěvu k rodičům :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 11. 2009 17:22

Moc hezké, ale postupovala bych asi jko vybusna!:-)):-D:yes::yes::yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 7. 2008 20:31

vybusna :-D

vybusna vybusna

10. 7. 2008 20:29

jezis merylas keby si videla moje prve zarezy....dobreze s kalkulackou som nevyratuvala a nerobila ich pravitkom. Pri zavine s cesnakom hella udava aj miery obdlznika...no fakt podla pravitka som ich merala:-(( moj muz a dcera su na mna potom hrdy, lebo obaja su matematici a vsetko robia na centak presne.;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 7. 2008 20:18

Závin vypadá moc hezky. Vykrajování formičkou by mi šlo :-)) ale ty zářezy ne.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: listový závin jablečný štrůdl z listového těsta listové těsto bez překládání listový závin s tvarohem štrůdl s mákem štrůdl s tvarohem jablečný závin s tvarohem překládání listového těsta listový závin s jablky jablečný štrůdl s tvarohem překládaný štrůdl listový závin s mákem pečení listového těsta listové těsto s mákem listový jablečný závin lístový štrůdl jablečný závin recept štrůdl s tvarohem a jablky jablečný závin s mákem jablečný štrůdl s mákem

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, voda, ocet, žloutek, sůl, vejce

TopRecepty.cz

Listový závin bez překládání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljM