Suroviny
Porce: dle strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 492 kJ / 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,10 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 29,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme nasekané pistácie, které osmahneme, zaprášíme je mletou skořicí, přidáme med a po jeho rozehřátí nasypeme pokrájené jahody a promícháme s omáčkou.
Krok 2: Pak dáme pepř, kterým nemusíme šetřit-minimálně 10x zatočíme mlýnkem nad pánví a zlehka promícháme. Podáváme se zmrzlinou, nebo jen tak jako delikatesu.
Zveřejněno 13. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody na pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKNX
Moje poznámka
Jahody na pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKNX
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 5 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 3 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 4 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 5 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 5 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 6 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 6 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 8 hodinami
Tématické fráze:
jahody s pepřem,
jahody na zelenem pepri,
pepřové jahody,
jahody na pepri a medu,
recept jahody na zeleném pepři,
jahody s citronovym peprem,
jahody s pepřem,
jahody s medem a se zeleným pepřem,
jahody s medem a pepřem,
jahody s citromovým pepřem,
recept jahody,
reakcia na jahody,
na pepři,
banán na zeleném pepři,
jahody v medu,
med s pepřem,
kafe a pepr,
jahody s peprem a medem,
káva s pepřem,
jahody s peprovou omackou
Suroviny:
jahody,
med,
pepř čtyř barev,
máslo,
skořice mletá,
ořechy pistácie,
zmrzlina vanilková
Komentáře (16)
Tá kombinácia medu, škorice a štvorfarebného korenia je úžasná
casino: to štvorfarebné korenie sa nezomelie na jemno, v originál fľaštičke, je hrubo mleté, a je to dobré, jemne zomleté by to nebolo ono.
Pepř NEMELU
...a říkáme tomu JAHODY (ZMRZLINA) S PEPŘEM
Jarda, ono vo Francúzsku som jedla čokoládu s mletou červenou paprikou, robili ju čerstvo na ulici na kovovej platni, roztápali, miešali s paprikou a potom škrabkou našrabali do papierového kornúta koľ´ko si chcel. Zďaleka nevieme všetko čo sa v Európe varí. Treba ochutnať