Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 135 kJ / 32 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. Krok 2: Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou - půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout. Krok 3: Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné. Krok 4: Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova.
Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z uzeného hovězího jazyka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGnl
Moje poznámka
Řízky z uzeného hovězího jazyka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGnl
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 6 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 2 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 2 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 2 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 3 hodinami
Brynzové halušky
ok1cmj236 před 3 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
sidonie před 4 hodinami
Květák smažený v troubě
RaeRea před 4 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Kratule před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
Hanawagy před 5 hodinami
Domácí langoše
Mummy46 před 5 hodinami
Tématické fráze:
uzený vepřový jazyk,
uzený vepřový jazyk recepty,
jak dlouho varit hovezi jazyk,
jak dlouho vařit vepřový jazyk,
vařený hovězí jazyk recept,
uzený vepřový jazyk recept,
jak oloupat jazyk,
vařený hovězí jazyk,
vařený hovězí jazyk recepty,
vepřový jazyk jak oloupat,
uzeni,
jak uvarit uzeny veprovy jazyk,
jak oloupat vepřový jazyk,
jak dlouho vařit uzené,
vepřový jazyk uzený,
jak připravit uzený vepřový jazyk,
jak vařit hovězí jazyk,
jak dlouho vařit jazyk,
jak dlouho se vaří uzený jazyk,
uzeny
Suroviny:
jazyk hovězí uzený,
koření nové koření,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
česnek,
jazyk vepřový,
olej,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka
Komentáře (21)