

Vařený jazyk - přírodní, smažený
Suroviny 4 porce
- 1 kg vepřových jazyků (4-5 ks dle velikosti)
- 3 l vody
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček černého pepře
- sůl
- křen
- hořčice
- chléb
Postup přípravy receptu
Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek.
Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek.
Dále přidáme koření, přiklopíme poličkou a vaříme cca 1,5 - 2 hodiny. V průběhu vaření občas zamícháme.
Po uvaření vyjmeme jazyky na talíř, stáhneme nožem slupku, která se odděluje od vlastního masa.
Jazyk nakrájíme na plátky. Takto upravený jazyk můžeme podávat s hořčicí, křenem, chlebem nebo jej klasicky obalit v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vajíčko a strouhanka) a smažit jako řízek. Usmažený jazyk můžeme podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem apod.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vařený jazyk - přírodní, smažený
-
Dooga: A jestli máte rád uzené, zkuste uzený hovězí jazyk. U nás je to lahůdka, která se jen uvaří v papiňáku, okrájí se kůže, nakrájí se maso a rovnou sní jak chipsy u televize. Pochoutka. A vepřový jazyk my jen uvaříme v papiňáku a může z toho být dobrá polívka se zeleninou, oloupaným, nakrájeným jazykem, nebo tam nakrájejte jen půlku jazyků a druhou půlku snězte jen tak vařený
Někdo jí uzený hovězí a vařený vepřový jazyk s hořčicí, někdo i ještě s chlebem.
-
Smažený vepřový jazyk? Vepřový jazyk jíme běžně, je to lahůdka, ale smažit ho nás nikdy nenapadlo. Milujeme i uzený hovězí jazyk.
-
Jsou výborné :P
-
Klariska
česnek přepůlím jako cibuli, osolím vroucí vodu tak, aby byla mírně přesolená, tento vývar dále nepoužívám, ale do podobných receptů jsem přidala recept od Václava
http://www.toprecepty.cz/recept/11917-jazyk--varen...a ten tam zmiňuje vývar pro polévku
Vývar používám tehdy pokud koupím zauzené jazyky
Děkuji za milé komentáře -
Jazyk je pre mňa pochúťka...najviac mi chutí iba uvarený ako hore v recepte...ale varím sporadicky ako pľúcka:http://www.toprecepty.cz/recept/4586-pajsl-plicky-...
-
Dooga to napsal i za mě, jasný bod
.
Mám jen pár začátečnických dotazů: česnek do vaření celé stroužky, nakrájený nebo prolisovaný? Dá se potom s tím vývarem z jazyka ještě něco dělat nebo je to na vylití? -
Maminka dělávala jazyky občas, pamatuji si, že mi chutnaly, ale já ho dělala snad jednou, dávno. Ale nebyl jak od ní, tak jsem ho už nedělala
Ale zase mohu zkusit, vypadá to, že takto by mi chutnal
+7
-
-
Cardanko, jazýčci jsou moc dobroučký a s tím tvým skoro divokým kořením, nemohou být jiné, než dobré. Dávám ti 5.boda
-
Dooga,tak to si nenech ujít,to je opravdu dobrota ať už vepřový jazyk a nebo uzený hovězí
ten byl dříve pouze podpultovka
receptík super+1
-
Dooga
z domácí zabijačky jsem jej z ovaru též nikdy nejedla
, ale takto, když jej sama připravím je to velmi chutná
krmě
Myslím, že nezklame Tě
Mne zase nakoplo, že i receptík na svíčkovou z jazyka jsem zdeviděla http://www.toprecepty.cz/recept/7847-jazyk-na-smet...a své amatérské kuchtění rozšířila
-
Abych se přiznal, tak jsem jazyk ještě nikdy nejedl. Ze všech stran ale slyším, jak je výborný. Takže asi do toho půjdu. Dík za "nakopnutí".