Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 525 kJ / 1 081 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,43 g |
| Tuky | 19,20 g |
| Vláknina | 30,55 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 524 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 141,44 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachovka se sedmikráskou - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXp7
Moje poznámka
Hrachovka se sedmikráskou - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXp7
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 19 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové tyčinky
Jitinka před 23 minutami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 3 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 4 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 4 hodinami
Mila kuličky
Marule před 4 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 5 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 7 hodinami
Tématické fráze:
vtip na vegany,
co dělat se sedmikraskama,
vegan recepty,
recepty na veganskou stravu,
rohlík do hrachivky,
militantní vegani,
vegan vtipy,
smažený rohlík do hrachovky,
hrachovka s mákem
Suroviny:
hrách,
mléko rostlinné,
bujón,
sedmikráska,
máslo,
sůl
Komentáře (16)
Chápeme všetci, len vy nechápete, že nemôžete svoj spôsob stravovania vnucovať iným, a takými slovami ako vy popisovať jedlá len preto, lebo vy to nejete. Vy ste tí, ktorí nechápu, že ľudia sa môžu stravovať rôzne a je to na nich. Chýba vám tolerancia a slušné vyjadrovanie o jedle.
Mimochodom, nebyť mäsa, nie sú ľudia tam, kde sú, pretože nie rastliny, ale práve konzumovanie mäsa spôsobilo prudký rozvoj mozgu človeka ( príjem bielkovín ).
Opakujem,buďme tolerantní.
Amy.Stoker7, ospravedlňujem sa, že to píšem pod tvoj recept, ale musela som reagovať.
Požiadavka nazývať veci pravým menom je podľa mňa oprávnená. Sójový texturát nemá s mäsom nič spoločné, rastlinný tuk nie je maslo, atd. Zaujímavé je, že výrobcovia nazývajú svoje výrobky pravým menom, len niektorí ľudia sú pápežskejší od pápeža.
Ako vraví zizalka, nechajte na každom človeku, nech si vyberie. Nič nás neoprávňuje znevažovať druhých len preto,lebo jedia inú stravu ako my.
Viete, niekomu vadí mŕtve zviera na tanieri, niekomu mŕtva rastlina. Pretože aj rastliny žijú. A sú veľmi potrebné na Zemi. Ich život nie je o nič horší ako život živočíchov. Je proste iný. Prečo je chybou jesť mŕtve živočíchy a nie je chybou jesť mŕtve rastliny ?!?
Tak buďme tolerantí voči sebe.