Fazolková omáčka
Lahodná smetanová omáčka z netradiční suroviny - fazolek. Výborně se hodí k hovězímu masu, vejci a bramborám. Má příjemně kyselkavou chuť díky nálevu a přidanému octu. Určitě vyzkoušejte!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 670 kJ / 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,77 g |
Tuky | 70,23 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 46,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo. Zasypeme moukou, promícháme a krátce osmahneme.
Krok 2: Vznikne světlá jíška, kterou rozředíme vývarem a nálevem z fazolek.
Krok 3: Podle chuti osolíme a necháme 5 minut povařit.
Krok 4: Přidáme smetanu a vložíme fazolky.
Krok 5: Můžeme dochutit octem. Necháme ještě 5 minut přejít varem.
Krok 6: Podáváme s vařeným hovězím masem, vajíčkem a bramborami.
Zveřejněno 1. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yv2M
Moje poznámka
Fazolková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yv2M
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 14 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 14 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové zelí
janatka před 27 minutami
Cuketové halušky
janatka před 30 minutami
Cuketové palačinky
janatka před 36 minutami
Jablečný závin bez kynutí
janatka před 41 minutami
Pizza z cottage placky pro děti
janatka před 45 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Medvidek před 1 hodinou
Italská rajčatová polévka
Bohunka37 před 1 hodinou
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 4 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 15 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 15 hodinami
Tématické fráze:
fazolková omáčka se smetanou,
fazolová omáčka,
fazolová omáčka recept,
omáčka z fazolek,
bílá fazolova omáčka,
fazulková omáčka,
smetanová omáčka s fazolkami,
bílá omáčka s fazolkami,
omáčka s fazolkami,
fazolová máčka,
omačka s fazolek,
omacka z cerstvych fazolek,
fazolky recept,
fazolky,
fazolková smetanová omáčka,
recepty fazolova omacka,
omáčka s vajíčkem,
omačka s fazolemi,
bílá omáčka,
fazulova omacka
Suroviny:
fazolky sterilované,
smetana,
máslo,
mouka,
vývar masový,
sůl,
ocet
Komentáře (26)
pipre - já cibuli nedávám ale ráda vyzkouším podle Tebe, papričko - taky raději vařím z čerstvých surovin, ale v tomto případě - nevím proč, mi chutná omáčka víc ze sterilovaných , možná je to tím, že mám tak zafixovanou chuť, jak ji dělala maminka. JaniR - manžel ji taky moc nemusí
http://www.toprecepty.cz/recept/2330-fazolkova-pol...
http://www.toprecepty.cz/recept/2759-fazolkovy-pri...