Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák s houbami a vejci

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pipre pipre

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 465 kJ /
828 kcal
Bílkoviny41,58 g
Tuky63,61 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 420 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy15,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěný a uvařený květák necháme odkapat. Já jsem dusila v páře. Krok 2: Na másle či oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na ní udusíme pokrájené houby. Přidáme posekaný květák, sůl, a kmín, osmahneme a vmícháme rozmíchaná vejce. Na talíři můžeme posypat bylinkami - pažitka, petrželka nebo jiné.

Zveřejněno 17. 7. 2013

Poznámka autorky pipre

Recept je pro 4 porce, jak jsem ho dělávala pro rodinu. Já jsem si ale dělala dnes jen porci pro sebe, s jedním vejcem a květák nemám ráda hodně posekaný. Proto je na každém, jak si ho upraví. Rodinka měla raději upravený na způsob mozečku, tudíž drobně posekaný :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák s houbami a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyXr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák s houbami a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Na zahradě mi právě vyrašila hlíva a květák jsem měl, takže volba byla jasná. Tento recept je vydařený a moc jsem si pochutnal. <3 Přidal jsem foto i bodíky :-K:yes:

Příjemné zpestření květákového mozečku...

:-O Recept je tak jednoduchý, že mne to nikdy nenapadlo. Musí to být dobroučké, neb houby i květák máme velmi rádi:yes::yes:

Jani, bezva, udělám, udělám:-p:-p:yes:

Jani, asi mám tip na svůj oběd zítra. Díky:-p:yes: Jen já bez brambor;-)

Krásně nafocená príma bašta:-p:-K:yes:

Mám tyhle jídla moc ráda Jani. Fajn rcp :yes::yes::-K

vylepšený květákový mozeček:-p;-):yes::yes: paráda, Jani:-K;-):yes:

Jani, moc hezká rychlovka:-p:yes:, máš krásné fotky;-):yes:

pipre:Jani, pěkný, rychlý a letní receptík a nemohu jinak, než ti dát 2.bodíka:yes:

pipre: Ak splaším dnes karfiol, tak si pochutnám. V mrazničke som v rámci prieskumu včera objavila pravé vlaňajšie hríbiky...:-D

Magdalenko, díky:-) Já myslela, že tu dávno je. Fakt je, že ho dělám už hodně let a dnes jsem hledala poprvé, zda tu není. Je to jednoduché jídlo, nenáročné na čas a přitom se pokaždé s chutí najím :-)

Jani, náramne sa mi páči tvoj recept...ako vymyslený pre mňa.:-K:yes:

Tématické fráze:
květákový mozeček s vejci, kvetak s houbami, květákový mozeček s vejci a houbami, květák s vejcem, květákový mozeček s houbami, kvetak na pare, zapečeny květákový mozeček s vejci, květák recepty, rychlý oběd z květáku, recept s houbami, květákový mozeček s houbama, květak s houbami recept, květák s houbama recept, houby s vejci, květak-recept, květák na houbách, rychly obed květak, květák s houbami a špenátem, rychklý oběd květák, kvetakovi mozecek s houbami

Suroviny:
květák, máslo, cibule, houba hřib, kmín celý, sůl, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu