Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toustové košíčky s vajíčkem

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 975 kJ /
472 kcal
Bílkoviny31,14 g
Tuky23,88 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 658 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy32,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okrájíme pevné okraje toustového chleba, několikrát přejedeme chléb válečkem, abychom plátek ztenčili a lépe se tvaroval, pomažeme tence máslem. Krok 2: Plátky chleba vložíme do muffinových forem (namazanou stranou na plech), vyklepneme do každého košíčku vajíčko (pozor, ať se neprotrhne žloutek), osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby na 220°C. Krok 3: Pečeme do okamžiku, kdy se zatáhne vrstva bílku, poté troubu vypneme a necháme dojít cca 3-5 minut (záleží na troubě a na vás, zda chcete mít žloutek naměkko či raději více ztuhlý). Krok 4: Košíčky vyjmeme z formiček, usadíme do papírových košíčků, ozdobíme kouskem sýra, šunky, kečupem. Obložíme zeleninou.

Zveřejněno 21. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toustové košíčky s vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1PP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toustové košíčky s vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1PP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Bomba! pekla jsem ve formě na muffiny, a přidala jsem nivu. Rodina moc pochvaluje :-)

Ahoj, dnes jsem košíčky dělala ráno na snídani. Byla jsem zklamaná, protože to bylo ochucené jen nahoře a když člověk kousne do košíčku, tak je to plané. Večer jsem je dělala znovu a vajíčka jsem rozkvedlala, osolila, opepřila a nalila do košíčků. Na 6 košíčků jsem použila 4 vajíčka. A taky jsem zkusila použít obyčejný chleba. Je to podle mě mnohem chuťově zajímavější. Jen se musí nejdříve do košíčku vložit plátek šunky nebo jiné uzeniny, jinak vajíčko při pečení kapku prosákne. A sýr jsem pokládala hned na ještě horké košíčky, aby se trochu roztopil a moc mi chutnaly s hermelínem. Myslím, že kdyby mi měli zítra měřit cholesterol, tak mi naměří velice zvýšené hodnoty. ;-)Tak jo, jinak opravdu moc díky za inspiraci. Člověka jako mě to normálně vůbec nenapadne :-(:-)

drahuško, jsou dobré, viď ;-):-p a výborná rychlovka s minimem upatlaného nádobí ;-) díky moc za fotečky, jsou hezké :yes:

Isu dnes jsem udělala podle tebe tyto košíčky.Jen jsem ten sýr dala zapéct rovnou.Pekla jsem to ve formě s jiným tvarem,ale na chuti to asi nic nezměnilo.Je to vynikající.:yes:Foto je z mobilu,tak nic moc.

Tak to se mi hodně líbí :yes::yes:+

Kouzelné košíčky:-K:yes::yes:

Vyzerá to veľmi dobre.:yes:

Isahu, to vypadá pro nás na docela dobrou večeři, proto máš 12.bod:yes:

beva recept:-p+11

díky, mám ráda, když jídlo nejen chutná, ale i hezky vypadá ;-) vím, že jsem hračička, ale rodina už mě zná a v klidu počká, až si dohraju a pustím je "ke korytu" :-D

Isahu v těch košíčkách to vypadá moc pěkně:-*:yes:

Ne ne, Isahu, je dobře, že jsi to sem dala. Ty recepty nejsou stejné, jen podobné! Máš je moc hezky zdobené! Já je tehdy dělala jsko svačinu na výlet.

:yes::-)

moc pěkné,hend bych si nabídla:-p;-)+1:yes:

isu ,jak jinak perfektní jako všechny tvoje recepty;-):-p:yes:

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
toustové muffiny, košíčky z toustového chleba, toustový chléb s vajíčkem, vejce v košíčku, toustový chleba s vajíčkem, muffiny z toustového chleba, toast s vajíčkem, muffiny s vajíčkem, toustovy chleba ve vajicku, toustový chléb ve vajíčku, toustové recepty, vejce v košíčku recept, roláda z toustového chleba videorecept, papírový košíček na vajíčko, vejce v muffinové formě, košíček vejce, toastový chléb s vajíčkem, vajíčka v muffinové formě, toasty s vajíčkem, muffinové košíčky

Suroviny:
chléb toustový, máslo, vejce, sůl, pepř čtyř barev, šunka, sýr, kečup sladký, zelenina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu