Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 3. 2014 13:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie783 kJ / 187 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky1,30 g
Vláknina9,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Náplň může být tvarohová, marmeládová, jakákoli podle chuti. Inspirovala jsem se fotkou v jednom našem regionálním časopise, ale to měl být údajně dort, úplně jiný tvarově, bez postupu, jen suroviny - lístkové těsto a jablka. Tak mne napadlo vyzkoušet růžičky :-) Měla jsem strach, že jablka vytečou, ale nestalo se :-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

spagetka

27. 3. 2016 05:09

Jani, přehlédla jsem :-8:-8, vypadá to moc dobře :yes::yes: a zaokrouhluju na 20 ;-)

pipre

16. 2. 2015 10:03

Irule: :-) Je opravdu šikulka, moc hezká práce a jsem ráda, že to bylo dobré:yes::yes:

Irule

16. 2. 2015 08:11

pipre:Co se týče fotky ode mě, tak je to práce mé 13 leté dcery ;-):yes::-K Bylo to moc dobré :-p

pipre

15. 2. 2015 21:24

Koukám, že tu přibyly fotky od jiných a jedna vedle druhé krásné od všech :-):yes::yes::yes:

kudlova3

15. 2. 2015 21:20

:-):yes::-K

pipre

6. 4. 2014 11:38

zizala:Jarko, jsem ráda, že chutnalo a fotka - paráda! :-)

zizala

6. 4. 2014 11:32

Pekla jsem dceři k včerejším narozeninám 22 růžiček z celozrnného listového těsta, protože nemá ráda klasické dorty. Velice efektní a chutné. Dovoluji si fotku, bod ode mne už dávno máš:-) :-8

pipre

23. 3. 2014 21:20

Jitkas: Jitko díky..zase další dobrá zkušenost:yes:..já mandle moc nepoužívám, většinou ořechy

Jitkas

23. 3. 2014 20:59

pipre: Testo frangipane delam z oloupanych a na panvi oprazenych mandli, necham je dobre vychladnout a pak umelu. Tez jsem si prohledla video, cukrarka mandle neoprazila.
Dalsi "figl" je, pridat k neoprazenym mandlim jednu mandli horkou. Kdyz nemate, postaci jedna "mandle" z pecky merunky a nebo pridat mandlovou esenci, ale to se dela, kdyz se krem pouziva na promazani dortu, tedy bez dalsi tepelne upravy.
Ty oprazene mandle urcite zmeni chut testa frangipane.

pipre

23. 3. 2014 19:02

casino: To máš pravdu, ale přesto jsem si myslela, že to druhé těsto na tom piškotovém bude trošičku jiné. Nechápu, proč to ve videu nazývají mandlovým krémem, když je to ve výsledku piškot s použitím mandlí ve formě mouky (umixovala jsem je) místo obyčejné mouky. Nenapadlo mne tam dát mandlové aroma, které doma mám, ikdyž v receptu to není :-)

casino

23. 3. 2014 18:53

pipre:
"jen jsem v moučníku vůbec necítila mandlovou chuť"
Samotné mandle (na rozdíl od ořechů či oříšků) mají nevýraznou chuť. Např. u makronek se skořápky dělají obvykle z mandlové mouky, ale desítek různých příchutí se dosáhne teprve různě ochucenými náplněmi.
http://www.toprecepty.cz/recept/38088-makronky/
Dokonce i marcipán, což jsou takřka pouze mandle + cukr, se často ochucuje mandlovým aroma...

pipre

23. 3. 2014 12:00

Přeložila jsem si z ruštiny ten recept a postup podle toho druhého videa, co tu dala do komentáře 18.3. ve 21:33:29 Hella a upekla jsem podle něj ten dort. Chuťově to bylo dobré, jen jsem v moučníku vůbec necítila mandlovou chuť a to v tom druhém těstě bylo 15 dkg rozmixovaných mandlí v kafomlýnku na mandlovou moučku. Jablíčka bych příště volila spíš menší, aby růžičky byly vespod menší a nemusel se dělat v těstě pro ně velký dolík. Mně těsto pak při dopékání růžiček nějak zvlhlo, asi od těch jablek a to jsem zkoušela korpus špejlí, než jsem to pak dala do trouby i s růžičkami dopéct :-( S tím tvarohem a lístkovým těstem je to jednodušší a chutnější. Možná bych příště dala na to první piškotové místo mandlového těsta tu tvarohovou nádivku, ne až k okrajům formy a s tím bych to upekla. Ta první piškotová vrstva šla před pečením a pokladením mandlového těsta na hodinu do lednice a byla pak tužší, takže ten tvaroh by šel rozetřít, pokud by byl trošku řidší.
Přidávám fotku, boky jsem přetřela zředěnou marmeládou a obalila ve zbytku mletých mandí, aby nebyl vidět jen piškot. Měla jsem jich ale málo na obalení, takže fotka nic moc:-8

JanaDorazinova

20. 3. 2014 23:26

Jano, bravo, to nemá chybu:yes:

Majka8

20. 3. 2014 21:04

pipre:Zítra taky udělám,sice jsem chtěla ještě dnes,ale měla jsem náročný den a usnula jsem u tv:-D právě se rozkoukávám.Ty jsi to dávala do mufínových formiček,bezva nápad i ten tvaroh,upeču a přidám foto.

Hella

20. 3. 2014 20:57

pipre: super realizace :yes: +17 Až uděláš ten dort, dej ho sem jako samostatný recept.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: jablečné růžičky z listového těsta jablkové růžičky růžičky z listového těsta a jablek jablkové růžičky z listového těsta růžičky z listového těsta s jablky pečené růžičky z jablek jablkové růžičky video ruzicky z jablek video pečené růžicky růže z listového těsta video pečené jablkové růžičky recepty z listkového těsta jablecne ruzicky video pečené jablečné růžičky pečené jablečné růžičky jablkové růžičky z listového těsta video růžičky z listového těsta recept na jablkové růžičky pečené růžičky s jablky pečené růžičky z jablek

Suroviny: těsto listové, jablko, cukr skořice

TopRecepty.cz

Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AoRB