Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa na slanině s vejcem

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu a rajčata nakrájíme na plátky o síle cca 3-5 mm. Krok 2: Na pánvi rozpálíme malinko oleje, na kterém necháme opéct asi 2 minuty osolené cukety z obou stran. Krok 3: Cukety odhrneme stranou a opečeme plátky slaniny. Krok 4: Na ně položíme opečené cukety, rajčata a rozklepneme vajíčka. Krok 5: Osolíme, opepříme a necháme ztuhnout. Krok 6: Na talíři posypeme nasekanou pažitkou.

TIP: Zkuste z přebytků cukety připravit i mouku

Zveřejněno 6. 8. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Není to bůh ví jaký recept, ale někomu může v sezóně cuket přijít vhod. :-)

Je to rychlá a chutná dobrota.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OG7p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OG7p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Cuketu dělám často,na různé způsoby,ale ten Váš receptík je pro nás nejlepší.Nedala jsem tam rajčata,my je moc nemusíme opečené,místo toho jsem dala cibuli a papriku a rajčátka jsem ozdobila.Moc nám chutnalo a posílám velkou jedničku s hvězdičkou<3<3<3:yes::yes::yes:

Elina: Díky za zprávu o realizaci . A pokud máte rádi tuto kombinaci, zkuste třeba i tento recept https://www.toprecepty.cz/recept/41651-restovana-c..., je taky skvělý;-)

Ještě jednou všem moc děkuju za hodnocení receptu;-):-K

toto mi uniklo, až díky Ivině receptu jsem si toho všimla.. a mám hlad:-//:-D:-D:yes::yes:

Pro velký úspěch jsem právě zopakovala,trochu jsem zariskovala i když to ráda nedělám,ale přidala jsem z lednice zbytek steril. hrášku,zbytek strouhanýho parmazánu a trošinku posypala najemno nasekaným libečkem i pažitkou,bylo to taky dobré.

Super rychlovka :yes::yes::-p

1974andrea:Recept vynikající:yes::yes::yes:

Mňamka, rychlá a dobroučká:-p:yes:

Moc všem děkuji za přidané komentáře:-K a doufám, že i tento jednoduchý recept najde své příznivce;-)

Andrejko díííík,dostala jsem cuketu od souseda a přiznám se,nikdy jsem s ní nebyla v kamarádském poměru,ale teto recept zítra určitě vyzkouším,má být zase vedro,tak to bude super rychlovka na chalupě,dokonce už máme svoje rajčátka:-D.Mrzí mně že jsem si nevzala káblik k pc a nemůžu přidávat fotečky,vařím tu denně podle topreceptů a daří se:yes::yes::yes:

Takže takový hemenex s podložkou z cukety + rajčata... Výborný nápad, jak s ní naložit a přitom udělat všemi oblíbené jídlo.:yes: Ukládám v oblíbené pro rychlou večeři.:-K Jen doufám, že všichni nesežerou jen slaninu s vejci a na talířích nezbyde opuštěná cuketa a rozhňahňaná rajčata... Znám své strávníky, totiž...;-):-D

Velmi hezký recept pro současné počasí,je vítané každé jídlo, které nevyžaduje velkou námahu:-)):yes:

Zasloužený bodík i ode mne, Andrej.:yes::yes::yes: Krásný to máš.;-):-p

Taky mám ráda cuketu na všechny způsoby:yes: a tato by chutnala i manželovi:-)),já si jí udělám bez slaniny a manžílkovi se slaninkou:-p:-K

Když se to pěkně naservíruje a nafotí, je i z obyčejného jídla velmi lákavá inspirace:yes:máš to krásné, já cuketu nerada, snad jen krémovou polévku, ale tohle snad i zkusím:-p;-)

hazel:No vida, přece jen to někomu přišlo hned vhod;-). Díky za zprávu, jsem moc ráda:-K

Dik za recepis,prave jsme to meli v poledne k svacine. Moc nam to chutnalo.

Do tohoto neskutečně teplého počasí velice lehounká a dobře stravitelná dobrůtka;-)Moc se mi líbí:-K:-p:yes:

To vypadá moc dobře, určitě vyzkouším +1 :-) :yes: :yes:

:yes::yes::-p

Bezvadná úprava cukety :-p:-p:yes:

Och, ty umíš fakt nadělat chutě!! Někdo právě schání recept na něco z cukety, jen ne řízečky, takže kradu!!!:-D A dávám plus;-)

pipre:Jani, já ji zas opékám jen na olivovém oleji a nakonec potřu utřeným česnekem. To je moje nejoblíbenější varianta;-)

Takové dobré rychlovky vítám i já :-) Cuketu dělávám často jako přílohu a nejčastěji ji pouze na grilovací pánvi nasucho ugriluji, poté jen osolím, okořením a mírně ji zakápnu ojejem :-) Oblíbila jsem si tuto úpravu loni v Itálii :-) Měli jsme ji snad ke všemu :-):yes:+5

Souhlasím, je to dobrota:-p:yes:

Nejen že je sezona cuket, ale v tomhle vedru stát u plotny... prostě co nejkratší dobu, takže beru šéfe, a jak prosté, jen to vymyslet a vyfotit ;-);-):-p:-p:yes::yes:

Andrejko, určitě bych toto jídlo uvítala, dělám podobně a cuketu můžu v jakékoliv úpravě :-p:-):-K+1:yes:

Tématické fráze:
cuketa na slanině, cuketa k večeři, rychlovky z cukety, jak naložit cuketu, hemenex s cuketou, do ceho nalozit cukety, cuketa recepty s vejci, cuketa a slanině, recepty z cukety a slaniny, cuketa recepisy, cuketa s vejci, rychla snidane z cukety, hemenex z cukety, cuketa na slanině, cuketa na pánvi s vejcem, cuketa na slanině recepty, recept cuketa na slanině, co s cukety a rajčat k večeři, cuketa na pánvi, cuketa%20s%20vajickem

Suroviny:
vejce, cuketa, slanina, vejce, rajče, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu