Kuřecí kapsa v alobalu
Kromě klasických marinovaných plátků masa můžeme grilovat i tuto výtečnou kuřecí kapsu. Náplň připravíme z uzeného masa, housek a petrželky. Kapsy grilujeme v alobalu spolu s tymiánem, díky kterému bude maso krásně vonět.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 605 kJ / 2 774 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 392,40 g | 
| Tuky | 124,97 g | 
| Vláknina | 0,60 g | 
| Cholesterol | 1,96 g | 
| Sodík | 2,92 g | 
| Sůl | 6,85 g | 
| Sacharidy | 19,55 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Uzený bok nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme housky nakrájené na kostičky, osmažíme je do křupava, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a zvolna mícháme do zhoustnutí.
	Krok 2: Pak přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec přidáme solamyl a opět promícháme.
	Krok 3: Kuřecí prsa překrojíme v půli a nedokrojíme, tak aby vznikl plát, který lehce naklepeme přes fólii. Plátky poklademe připravenou směsí, přeložíme na půl a okraje k sobě sklepneme paličkou.
	Krok 4: Každou kapsu zabalíme spolu se snítkou tymiánu do dvojitého alobalu, potřeme olejem a kapsy opečeme na středně rozehřátém grilu z každé strany asi 8 minut.
	Krok 5: Pokud grilujeme na venkovním grilu, necháme kapsy ještě asi 5 minut dojít na kraji grilu. Pokud v troubě, rozevřeme alobal, potřeme kapsy máslem a necháme ještě chvíli zapékat, aby měly pěknou barvičku.
Zveřejněno 8. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kuřecí kapsa v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzWP
Moje poznámka
					
				
Kuřecí kapsa v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzWP
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 26 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kuřecí kapsa v troubě, 
						
						
							kuřecí kapsa na grilu, 
						
						
							kuřecí kapsa, 
						
						
							kuřeci kapsa na gril, 
						
						
							kuřecí kapsy na gril, 
						
						
							kapsa na gril, 
						
						
							grilovaná kuřecí kapsa, 
						
						
							kuřecí v alobalu, 
						
						
							masové kapsy v alobalu, 
						
						
							pečená kapsa v alobalu, 
						
						
							pečená plněná kuřecí kapsa, 
						
						
							plněná kuřecí kapsa pečená v alobalu, 
						
						
							zapečena kapsa v alobalu, 
						
						
							kapsa na grilu, 
						
						
							kuřecí prsa v alobalu na grilu, 
						
						
							recept na kuřecí kapsu, 
						
						
							pečené plněné kuřecí kapsy, 
						
						
							plněná kuřecí kapsa na grilu, 
						
						
							kureci kapsy na grilu, 
						
						
							kapsy v troube
						
					
						Suroviny:
						
							prsa kuřecí, 
						
						
							bok uzený, 
						
						
							vejce, 
						
						
							houska, 
						
						
							mléko, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř bílý mletý, 
						
						
							tymián, 
						
						
							olej, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (12)