Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní ostružinové řezy

Lahodné řezy, které vypadají jako z cukrárny, ale zvládnete je připravit i doma. Piškot, tvarohový krém, ostružiny a želé – čtyři vrstvy, které drží pohromadě bez námahy a chutnají jako léto na talíři.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bystrouska

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech přibližně 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 853 kJ /
4 506 kcal
Bílkoviny93,76 g
Tuky275,81 g
Vláknina22,35 g
Cholesterol 2,97 g
Sodík 918 mg
Sůl1,89 g
Sacharidy401,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme cukr. Krok 2: Poté do sněhu zlehka vmícháme žloutky a mouku. Krok 3: Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 10-15 minut při 170 °C. Krok 4: Mezitím krátce povaříme ostružiny s vodou a 1 lžící cukru a necháme vychladnout. Krok 5: Slijeme šťávu, doplníme vodu, přidáme vejce, pudinkový prášek a uvaříme hustou kaši. Krok 6: Do vychladlé kaše vmícháme máslo a ostružiny. Krok 7: Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny. Jednu část potřeme krémem, přikryjeme druhou a také ji potřeme krémem. Krok 8: Řezy zdobíme ostružinami.

TIP: Jak na čokoládové ozdoby

Zveřejněno 16. 9. 2013

Poznámka autorky bystrouska

Recept je z kuchařky Magická chuť moučníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní ostružinové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BvAX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní ostružinové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BvAX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá velice dobře a jistě i tak chutná:yes:

Bibinka:Ostružiny pěstuje soused a šlahouny přelézají na naši zahradu, takže já jen sklízím:-D. Ale o výsledky mého pečení se také podělím se sousedy:-8. Takže spokojenost je na obou stranách;-)

Vlaďko, ty budou dobré a osvěžující, chuť ostružin mám moc ráda:-pty je pěstuješ, nebo si je nasbírala někde mimo domov:-? Každopádně ti dávám 1.boda:yes:

Tématické fráze:
ostružinové řezy, moučníky z ostružin, moučník z ostružin, ostružinový moučník, letní moučníky a řezy, ostružinové moučníky, pečeme z ostružin, řez ostružin, ostružinový kompot, co dobrého z ostružin, ostruzinovy rez, řezy z ostružin, recept na moučník z ostružin, recept ostruzinove rezy jednoduchy, letní řezy, ostruzinové řezy recept, recept ostruzinove rezy, ostružinové řezy s tvarohovým krémem, magická chuť moučníků, moučník s ostružin

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, vejce, sůl, ostružiny, máslo, voda, vejce, pudink vanilkový, ostružiny

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu