Postup přípravy
Krok 1: Naklepané plátky masa osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátkem anglické slaniny, kouskem červené cibule, lžičkou křenu a pomocí nitě nebo párátek vytvoříme závitky. Ty ze všech stran pokropíme balzamikovým octem a obalíme v hladké mouce.
Krok 2: Do kastrolu na olej nakrájíme bílou cibuli, vložíme závitky, lehce poprášíme hnědým cukrem a vše společně orestujeme - závitky obracíme, aby byly lehce opečené ze všech stran.
Krok 3: Když je cibulka dozlata a maso zatažené, podlijeme trochou vody - jen tak do poloviny závitků a pomalu přikryté dusíme doměkka - trvá to tak půl hodiny.
Krok 4: Ke konci dušení přidáme oprané pokrájené lišky - já měla blanšírované (z mrazáku :-)). Šťávu není potřeba zahušťovat, stačila mouka, ve které bylo maso obalené. Podáváme s čímkoliv - my měli jeden den opečené noky, potom těstoviny.
Zveřejněno 5. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky na balzamiku a liškách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Mx7
Moje poznámka
Závitky na balzamiku a liškách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Mx7
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 23 minutami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 25 minutami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 2 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 3 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 3 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 13 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 15 hodinami
Tématické fráze:
blanšírované lišky,
hovězí dušené na balzamiku,
blanšírované lišky komentáře,
liška
Suroviny:
plátek vepřový,
cibule červená,
cibule bílá,
hořčice plnotučná,
slanina anglická,
křen,
sůl,
ocet balsamiko,
cukr hnědý,
mouka hladká,
houby lišky
Komentáře (16)