Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opékané knedlíky se zeleninou a česnekem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 546 kJ /
608 kcal
Bílkoviny16,71 g
Tuky45,08 g
Vláknina10,06 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,61 g
Sacharidy29,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na nadrobno nakrájené slanině osmažíme tvrdší knedlíky nakrájené na tenké nudličky. Krok 2: Zvlášť necháme na oleji zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na ni odkapaný hrášek, na nudličky nakrájenou kapii, dobře zahřejeme a pak zeleninu doplníme rozšlehaným vejcem. Krok 3: Směs dochutíme nastrouhaným česnekem, podle potřeby solí, necháme za stálého míchání ztuhnout a pak vše promícháme se zvlášť osmaženými knedlíky.

Zveřejněno 16. 8. 2013

Poznámka autora fb.lib

Zdroj: Hospodaříme šetrně – jak využíváme zbylé přílohy. Recept z 70 let 20 stol.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnk6

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnk6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc krásný a jsem rád že jste si pochutnali na baště.Já to neumím tak hezky naaranžovat.:yes::-K

Františku,dnes jsme si na Tvém netradičním knedlíku s vejcem pochutnali;-)Dělala jsem ho jako takovou svačino-večeři a nejen,že jídlo bylo vážně moc dobré,bylo to i rychle připravené:-)
Třetí bodík je jasný a jestli nebude vadit,přidám pár fotek,než budeš mít vlastní:-p:yes::-K

Jana Remkova:To je pravda ale tento recept je přes 40 let starý a tenkrát byli jen 4 druhy nanuku a mražený mám dojem jen špenát.:-D

Já taky mražený:-)

Proč ne?Jen já raději hrášek mražený;-).

Tématické fráze:
starý knedlík, knedliky se zeleninou, starý knedlík recepty, opékané bramborové knedlíky recept, knedlík se zeleninou, opékané knedlíky s vajíčky, opekane bramborové knedlíky, recept ze staryho knedliku, stary knedlík recept, co s tvrdým knedlíkem, recepty na starý knedlík, recepty stary knedlik, recept ze stareho knedlíku, bramborové knedlíky opekane, opékaný bramborový knedlík recept, knedliky s cibulkou a cesnekem, opékané brambory se zeleninou, opekaný knedlík s vejci, bramborový knedlík opekaný, starý knedkík

Suroviny:
slanina, knedlík houskový, olej, cibule, hrášek sterilovaný, kapie, vejce, česnek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu