Opékané jehněčí maso s bramborami

tejaja Kuchařka: tejaja

4 porce Jiné maso 4 názory

Suroviny

600 g jehněčího masa
300 g brambor uvařených ve slupce
2 lžíce oleje
sůl
pepř
drcený kmín
200 g rajčat
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky ošúpeme a narežeme na kolieska. Mäso nakrájame na kocky.

  2. Na rozpálený olej dáme mäso a opečieme ho, kým sa nezatiahne. Potom pridáme zemiaky, posypeme rascou a za stáleho miešania opekáme cca 5 minút.

  3. Nakoniec vložíme nakrájané paradajky, stiahneme teplotu a prikryté dusíme, kým nie je mäso mäkké. Ak paradajky pustia málo šťavy, podlejeme trošička vriacou vodou.

  4. Hotové jedlo necháme zakryté cca 10 min dôjsť a podávame so zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opékané jehněčí maso s bramborami

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Ďakujem Anička;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Sympatický recept:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    cecilka: :-D Cecilka moja, stačí to, mäso je narezané na malé kúsky, opekanie cca 6-7 min + opečenie so zemiakmi, to úplne stačí, jahňacina je mäkká skoro. ;-) Len kým sa neopečú zemiaky. Zemiaky varené v šupke a surové majú inú chuť.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Terezka ,:-p.....ale celkom mi tam nesedí čas pridanie uvarených zemiakov k iba "zatiahnutému" mäsu.:-// Netreba jahňacinu udusiť aspoň do polomäkka, potom pridať uvarené zemiaky:-? Alebo keď už, tak k "zatiahnutému" pridať zemiaky, ale surové:-? no a paradajky úplne na koniec, tie sú hotové "šup-šup"....ale inak, vďaka za inšpiráciu, ešte mám asi pol stehna v mrazničke a pečené ma už omrzelo.

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí maso recepty recepty na jehněčí jehneci maso s bramborem

Zapomněl/a jsem heslo