Perník s dýní
Vůně perníku a chuť dýně, to jsou dva typické znaky podzimu. A že ony komponenty spolu skvěle ladí, to vám předvedou v tomto moučníku. Nadýchaný perník na plechu je doplněný polevou z hořké čokolády a tvoří úplnou symfonii chutí.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 681 kJ / 5 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,92 g |
| Tuky | 204,93 g |
| Vláknina | 43,25 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 360 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 716,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme předehřívat na 175 °C. Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Dýni očistíme. Pokud je třeba, tak i oloupeme (dýně hokaido se loupat nemusí). Vydlabeme semínka. Čistou dužinu nastrouháme nahrubo. Odebereme 1,5 hrnku a zbytek použijeme v jiném receptu.
Krok 3: Dýni dáme do misky. Přidáme ostatní uvedené suroviny na těsto. Mléko přiléváme postupně dle potřeby. Průběžně mícháme. Výsledkem by měla být hladká, tužší, ale stále tekutá, konzistence.
Krok 4: Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do vyhřáté trouby při 175 °C po dobu asi 25-30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí. Pokud ji po vpichu vytáhneme suchou, je perník upečený. Necháme vychladnout.
Krok 5: Připravíme polevu. Čokoládu pozvolna rozpustíme s máslem (nebo Herou). Stále mícháme, až se hmota dokonale spojí.
Krok 6: Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou a necháme ji ztuhnout.
Zveřejněno 6. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGqL
Moje poznámka
Perník s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGqL
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 55 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 5 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 55 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Tématické fráze:
perník z dýně,
perník s dýní,
top recepty z dýně,
perník s dýně,
dynovy pernik,
perník dýně,
co s dyni,
perník,
perník z dýní,
recepty s dýní,
recept perník z dýně,
recept perník s dýní,
perníčky z dýně,
recepty z dýni,
pernik s dyni recept,
perníky z dýně,
perník na plech,
co s dýní?,
dýně perník,
perník recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
prášek do perníku,
cukr vanilkový,
olej,
dýně,
vejce,
kakao,
mléko,
čokoláda na vaření,
tuk,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (8)