Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PatrikChefLizoTomis PatrikChefLizoTomis

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: x

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí očistíme, na pánvi rozehřejeme tuk. Zlehka osmažíme z obou stran Do trouby nahřáté do předu dáme maso. Peču to na méně stupňů (150°C) a cca 10 minut. Krok 2: Mezi tím si do dvou hrnců dám vodu, osolím a nechám uvařit. Krok 3: Přidám hrášek a květák. Vidličkou zkouším, jak je květák uvařený. Hrášek stačí jen pár minut, květák delší dobu. Po uvaření scedím zeleninu a nechám odkapat, ale tak ať je ještě teplá. Krok 4: V mixeru zvlášť zeleninu umixujeme, začnete květákem a pak hráškem, ať nemáte v květáku zelené pyré. Krok 5: Dochutím to solí a muškátovým květem. Maso už je určitě upečené, vyjmeme z trouby a servírujeme. Krok 6: Noky z hrášku, rozprostřít květákové pyré a masíčko na talíři osolíme a opepříme ( kvalitní sůl, a pepř 4barev - nejlépe z mlýnku ) omáčku bych volil silnou, nejlepší jestli máte domácí glazé.

Zveřejněno 14. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpAk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpAk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Má to být teda steak, ze svíčkové? A do toho pyré se nedává ani kousek másla?

spagetka: Jééé jak se tam objevilo 80 to nevím co sem dělal no jo seděl na socialní síti :-D... pardon a děkuji za upozornění

Skutečně pečeš na 80°C? Asi utekla 1 před 8, viď? ;-);-);-)

Tématické fráze:
pyré z květáku, kureci steak s hraskovym pyre, jak uvařit zelený hrášek pyre, květák pyré recept, zelený květák pyré, recept na filet steak, jak dlouho vařit mražený květák, hovězí steak filet, hoveziho filet, puree z květáku, vepřové maso s hráškovým pyré, pepř 4barev, kvetakove pyre recept

Suroviny:
plátek hovězí, hrášek mražený, květák mražený, sůl, pepř, olej, voda, květ muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu