Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové koule

Využití tvarohu v kuchyni je velice rozmanité. V období masopustu z něj můžete připravit třeba smažené koule, na povrchu posypané moučkovým cukrem. Díky rumu v těstu koule nenasáknou tolik oleje a budou příjemně vonět.

Hodnocení receptu je 4,7 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 682 kJ /
1 358 kcal
Bílkoviny57,72 g
Tuky34,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 520 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy160,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. Přidáme vejce, vanilkový cukr, měkký tvaroh a rum. Šlehačem smícháme. Krok 2: V kastrolu rozpálíme tuk. Dvěmi lžícemi tvarujeme kuličky, které klademe do rozpáleného tuku. Kuličky v průběhu smažení otáčíme. Krok 3: Ještě horké kuličky posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 17. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BpoQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BpoQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Rum se nedá nahradit rumovou trestí nebo aromem , protože rum má význam při smažení. Způsobuje, že koblížky tolik nepřijímají tuk při smažení, a jsou lehčí. Jestli někomu vadí vůně rumu, spíš by se mohl nahradit alkoholem, krerý ji nemá, třeba vodka nebo koňak. Ale rum je lepší.:yes:

Prosim vas mozem vyprazat vo friteze?

michaela: Já myslím,že ano......

Jéé, to je suprové!!! :yes::yes::yes:

Rum se tam dávat nemusí....když ho nemusíte,tak použij aroma do pečení...jakékoliv podle vaší chuti....:-)

Zeptám se, dá se nějak nahradit ten rum? My doma vůbec nemusíme8-(

dnes jdeme dělat koule sem na to zvědavá
;-)

bystrouska:To nevadí,máš je krásné....ale o tvar nejde,hlavně,že chutnalo:-D:yes::yes::yes::-D

Koule jsou moc dobré a voňavé po rumu:-p. Moc se mi nevedlo tvarovat koule mám je s ocáskem:-O:-D. +bod

Dennini:klidně vyzkoušej i s tím,co máš........já jsem také neměla zrovna po ruce klasický rum,ale bílý jamajský a byly také dobré,i když s tím tuzemákem to je lepší,je voňavější:-D:-D:yes::yes:

jéééé, něco podobného tady v Holandsku prodávají na každém rohu - Oliebollen - akorát je mají hrozně nacucaný olejem - no bodejť, nemají tu náš rum :-p škoda, že jsem si zapomněla přivést zásobu, možná bych mohla zkusit s třtinovým rumem, co jsem si přivezla z Brazílie (zhruba za stejné, ne-li menší peníze než je náš bramborovej), jen jestli mi ho nebude líto:-O:-))

To bude zaručeně dobrotisko Růženko, vypadají perfektně, někdy vyzkouším :yes::yes::-K

Bosana:Díky:-K:-K:-))

ruzena:Trošku jsem se bála jak to budu dělat těma lžičkama, ale šlo to dobře a nerovnost se v tom rozpáleném tuku srovnala. Mohli jsme srovnávat,protože jsem asi 3 dny dozadu dělala koblížky s trouby,ale já je vysmažím klasicky v tuku a ty tvoje byly hned, voňavoučké po rumu a tak akorát na snědení. Těším se na další recept Růženko.

Bosana:Emilko,tak to jsem ráda,že jsi vyzkoušela a chutnalo:-))mám radost,když někdo recept vyzkouší a napíše,jak mu chutnalo:-))a že ti ruka s rumem ujela....není na škodu:-D:-D:-D

ruzena:Jsou super rychlé,dobré a hned snědené:-p.Dala jsem normální tvaroh v trojuhelníku,těsto bylo hrudkovatější,ale ve výsledku po upečení nebylo znát:-). Nebyly napité tukem,však mi ruka s rumem ujela:-D:-D,určitě budu dělat do budoucna už i proto,že koblížky se sní hned a takové jsou nejlepší:-*:yes::yes::yes::yes::yes:

krásně nakouleno;-):-D:yes::yes:

jsou velmi rychlé a moc dobré:yes::-D do těsta dávám 2 lžíce rumu a dvě lžíce rozinek naložených v rumu:-D dělám je menší - malou lžičkou;-)

hosta:jo přesně tak :-Dnapité tukem nejsou vůbec:-)):-))

No, to je moc dobré - ten rum je proto, aby tolik nepily tuk, že? Dělávám něco podobného, ale tohle si ukládám:-)):yes:

Spagi dík,mě to napadlo také,ale už je opraveno,tak je to dobře......dobrá vílo.....ještě,že tě máme:-K:-K:-K:-D:-)):yes:

spagetka:Dík, dobrá vílo...

magdalenka:upravila jsem, jde to takto?

Ruženka, máš ich krásne. Ja ich tak ukážkové nemávam. Len by som mala pripomienku - prosím, ten 100 % tuk nejako v recepte označ, že je na smaženie. Teraz je napísaný medzi ostatnými surovinami a v postupe píšeš - "Vše dáme do mísy a šlehačem smícháme." Možno to zvádza menej skúseného kuchára naozaj všetko zmiešať.

:yes::-))zizala:

ruzena: Aha, to jsem nemohla vědět, také jsem se přece nechtěla hádat ;-) Omlouvám se :-8

spagetka::yes::yes::yes::yes::-))díky,nereagovala jsem,neb se nechci hádat:-Dholky mají pravdu:yes::yes::yes::-K

maris::yes::yes::yes::-))

zizala: Jaruško, Maruška má pravdu, teda nejen já i Irenka(taky to na ni svedu ;-):-))) to chtěla. Ale to nevadí, dyk jiné recepty tu jsou v iks vydáních a tenhle se mi prostě zamlouvá :yes::yes::yes::yes:

zizala: Jaruško:-), tady se musím Růženky zastat, dala to sem na výslovné přání špagetky;-):-))
Růženko, moc se Ti povedly:-p:-):yes:

Tématické fráze:
tvarohové koule, smazene tvarohove koule, tvarohové kuličky, kokosove kulicky z tvarohu, tvarohové koule recept, smažené tvarohové kuličky, tvarohove koblizky, koule z tvarohového těsta, tvarohovy koule, recept na tvarohove koule, tvarohové kuličky smažené, tvarohova koule, recept tvarohove koule, tvrohove koule, tvrohove koule, tvarohové koule s kokosem, staročeské tvarohové koule, tvarohové koulr, tvarohove rumove koule, tvarohové koule se skořicí

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr vanilkový, prášek do pečiva, tvaroh měkký, rum, tuk na smažení, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu