Linecké cukroví od Brunky
Na sváteční vánoční tabuli nikdy nesmí chybět mezi cukrovím oblíbené linecké. Krásně vláčné cukroví, spojené marmeládou, se v ústech lehce rozplyne, vykouzlí úsměv na tváří a zpříjemní svátky klidu a míru.
Suroviny pro 4 dávky
4dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 823 kJ / 7 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,04 g |
Tuky | 403,40 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 914,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo včas vyndáme z lednice a necháme změknout.
Krok 2: Mouku a cukr moučka prosejeme na vál. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň 1 hodinu odpočinout v lednici.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Vyválíme těsto silné asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary, které klademe na připravený plech.
Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 10 minut do růžova.
Krok 6: Vychladlé cukroví slepíme marmeládou.
Zveřejněno 10. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké cukroví od Brunky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5KM
Moje poznámka
Linecké cukroví od Brunky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5KM
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 6 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 9 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 14 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 20 minutami
Pečená švestková povidla
Verosa před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 4 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 5 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 5 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 6 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 7 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 7 hodinami
Tématické fráze:
linecke teplota,
připálené cukroví,
lineké těsto,
linecké cukroví teplota,
teplota trouby linecke,
linecké teplota trouby,
linecké cukroví teplota pečení,
teplota trouby na linecké,
lineké cukroví,
na jakou teplotu péct linecké cukroví,
na jakou teplotu se pece linecke cukrovi,
pří jaké teplotě se peče linecké,
linecké cukroví teplota trouby,
linecke podle stupky,
teplota na linecké,
vanocni cukrovi teplota trouby,
sana vlastní sestra másla,
teplota pečení lineckého těsta,
linecké cukroví podle stupky,
na jakou teplotu pect linecké
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
marmeláda
Komentáře (36)
Např. známý kuchař Petr Stupka uvádí poměr mouka-3 dily, máslo-2 dily, cukr-1 dil.Samozřejmě žloutky, špetka citrónové kůry.
A v hodně staré kuchařce z Rakouska :230 g mouky,150 g másla,110 g cukru, atd.
Já peču podle Stupky a nejen linecké.
Fakt, ať každý peče,jak je zvyklý,kdo neví jak, ať si recept najde.Vánocům zdar
když jsem byla mladá, což je dávno, tak byla Sana vlastní sestra másla, a dodávalo se, že i vlastní sestra může být pěkná K
zdravím. JaGa
Bavíme se tu o teplotách, ale nezaznělo zda s, či bez horkovzduchu. Obvykle platí, že pokud není uvedeno "HV", tak je teplota bez cirkulace a jak zajisté všichni víme, tak ta bývá o 15 až 20°C nižší než s HV.
Obvykle se snažím, aby měl oponent možnost zachovat si tvář bez ztráty kytičky
ivulinka: neměla jste nastaveno 110°C + HV
A nebojte, žlučník si těch pár připálených kousků nějak přebere
Jo, Andreo,ty nevíš,že Hera je vlastní sestra másla
a 3 mm to by mě hezky blaflo
Teploty kolem 100°C používám na pečivo, které se musí sušit - žloutkové, sněhové a pod.
Lineké máme rádi, ale fotku bych udělala novou, tahle se mi nelíbí
No, znovu se zamyslete..., podívejte se znovu na to kolečko co máte na troubě..., potom napište že jste se přepsala..., a my budeme dělat jako že jsme těch 110°C přehlídli
Já, když peču linecké, troubu hlídám, peču max na 110 st. a včechno upečné cukroví musí mít žlutou barvu, nahnědlé okraje u mě nejsou přípustné
A to, že základní rcp vynásobíte 2,8x z vás objevitelku neudělá