Postup přípravy
Zveřejněno 13. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omládek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM2R
Moje poznámka
Omládek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM2R
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 8 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 8 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 9 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 15 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 4 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 5 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 6 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 8 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 8 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 8 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 8 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 8 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 8 hodinami
Tématické fráze:
omladek,
co je omladek,
co je sladěnka,
co je to omládek,
co je to sladenka,
omládek recept,
testo na omladek,
jak se dělá omladek,
sladěnka,
na omládek,
sladěnka recepty,
co to je omládek,
jak udelat omladek,
vyroba omladku,
jak vyrobit sladěnku,
- omládek,
omladlek,
recept na omládek,
sladěnka recept,
co to je sladenka
Suroviny:
voda,
droždí,
sladovit,
mouka hladká
Komentáře (29)
Píšeš napr. že z odvážených surovín si odobrala vodu a múku - cathleen vodu aj múku na omládek uvádza zvlášť.
Klasické české rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Naozaj správne si odvážila suroviny, dala si 10 g droždia na skoro 500 g múky? V tom prípade by "chuť a konzistence k zaplakání" nemali dopadnúť, ako dopadli, droždie by nemalo byť cítiť. Postupuj podľa receptu, nechaj pracovať omládek 35-45 minút v teple (píšeš, že pracovalo), potom vymiesiš cesto, vykysnuté je pružné, prstom zatlačíš jamku do neho a pomaly sa vracia.
Ešte skús aj dvakrát upiecť tie rohlíky...či sa problém zopakuje. Nevzdávaj to!
dala lžičku medu a droždí. Vzniklo mi z toho něco husté, že se to nedalo, ani vymíchat, tak jsem přidala kapku vody. Nechala na teplém místě a čekala. Nabobtnalo to, to jo ! Ovšem ouha, nevěděla jsem, jestli to je dost, nebo ne! Tak jsem udělala těsto, ale žádný zázrak se po upečení nekonal, pořád tam to droždí bylo cítit. Nakynulo to, to jo , ale chuť a konzistence k zaplakání. Manžel to zbaštil, ale já, no obrblala jsem to! Jemu se to baští, když má dva chuťové pohárky, z toho jeden na víno a druhý na ochtnání slivovice, že ano. Dělala jsem recept od Cathlen, obyčejné rohlíky.
Klasické české rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Máslové makovky
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Po nakrojení a ochutnaní vedieme doma debatu, či je lepší včerajší chlieb s bigou, alebo dnešný s omládkom...nedospeli sme k odpovedi.
http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
A tady ještě jeden odkaz na přesnější recept (s gramy)
http://www.toprecepty.cz/recept/35079-zitny-kvasek...
To je vsecko, co ti pisu. Vic na tebe reagovat nebudu.